Viem, čo je pre mňa dobré

Redakcia | 10. február 2022
dm, dm drogerie markt, sila prírody, konope, šalvia
foto: dm drogerie markt

Naše lúky a lesy sú bohaté na vzácne rastliny a bylinky. Tieto poklady prírody prirodzenou cestou podporujú telo a myseľ.

Dôverujem sile prírody

Zimné obdobie, málo slnka, menej vitamínov, obdobie chorôb, stresu a zvýšeného napätia, je časom výrazne zníženej imunity. Napriek tomu, že metódy a prostriedky, ako zvýšiť obranyschopnosť organizmu sú nám známe, pravdepodobnosť, že nás skolí choroba je stále vysoká. Žiť v izolácii a v dokonalom pokoji sa však nedá a práve to je dôvod, prečo by sme nemali zabúdať na liečivú silu prírody. Či už potrebujete vyliečiť telo alebo dušu, na každý neduh existuje v prírode vhodný liek. Rovnako to platí aj v bylinkami prevoňanej kuchyni.

dm drogerie markt disponuje rozsiahlymi drogéristickými vedomosťami, ktoré chce ďalej odovzdávať svojim zákazníkom. Inšpirujte sa príbehmi vybraných rastlín a bylín nachádzajúcich sa v jedinečných produktoch dostupných v dm – od výživy tela až po starostlivosť o krásu.

Bazalka

Populárnu koreninovú rastlinu bazalku nájdete vo väčšine kuchýň, pretože sa často využíva na dochutenie domácich bolonských cestovín alebo okorenenie šalátových zálievok. Bazalka sa okrem toho tradične používa v mnohých ďalších oblastiach vrátane starostlivosti o krásu. Bazalkový olej sa v rámci starostlivosti o pokožku používa už od staroveku. Harmonická, povzbudzujúca, svieža a intenzívna vôňa je totiž neprehliadnuteľná. V súčasnosti sa bylinka na tento účel používa mnohými spôsobmi – v šampónoch, sprchovacích géloch alebo v prostriedkoch na čistenie skla.

dmBio pesto Basilico s píniovými orechmi, 120 g

dmBio talianske bylinky, 35 g

bylinky, talianske bylinky, pesto, dm drogerie markt

alverde tuhý šampón na vlasy mandarínka & bazalka, 60 g

tuhý šampón, alverde, dm drogerie

Konopa siata

Konopa je jednou z najstarších úžitkových rastlín sveta. Starobylé dôkazy o použití konopných vlákien pochádzajú z 3. tisícročia pred naším letopočtom. Až do 20. storočia sa používali na výrobu plátna, lán a povrazov. Dnes sa konopné vlákna používajú v textíliách, celulóze a papieri. Z konopných semienok bohatých na bielkoviny sa vyrábajú kozmetické prípravky a potraviny. Konopa sa používa v kuchyni vo forme oleja, múky, bielkovinového prášku a lúpaných alebo nelúpaných konopných semiačok.

dmBio nelúpané konopné semiačka, 200 g

konopa, konopa siata, dm, konopné semiačka

 

Balea pleťový olej, 30 ml

konopa, konopa siata, dm, pleťový olej

alverde tekuté mydlo konopa a harmanček, 500 ml

tekuté mydlo, konopa, konope, dm drogerie

Levanduľa

Levanduľa je nepochybne jednou z najznámejších bylín na svete. Voňavá stredomorská rastlina so svojimi fialovými kvetmi zdobí v lete mnoho balkónov, záhrad a parapetov. Levanduľa však dokáže oveľa viac ako len pekne vyzerať. Hovorí sa, že sa po nej človek cíti príjemne. Listy a kvety je možné použiť aj do mnohých jedál. Levanduľa rozvíja svoj potenciál tak pri vnútornom ako aj pri vonkajšom použití. Možnosti aplikácie sú rôzne: od čaju a prísad do kúpeľa cez éterické oleje a mydlá až po krémy a levanduľové vankúšiky.

dmBio bylinný čaj levanduľa a verbena, 20 ks

levanduľa, levanduľový čaj, dm drogerie

Profissimo prírodný éterický olej levanduľa, 10 ml

levanduľový olej, levanduľa

Denkmit osviežovač bielizne, 400 ml

osviežovač bielizne, levanduľa

Šalvia

Šalvia je známa už od staroveku. V cukríkoch alebo čajoch je šalvia cenená pre svoje zjemňujúce účinky na hrdlo a hltan. Proti nepríjemnému telesnému pachu sa odporúča používať šalviový dezodorant, pretože rastlina má dezodoračné vlastnosti a zmierňuje potenie.Pre svoju charakteristickú vôňu sa šalviový olej používa aj v parfumovom priemysle. Účinok šalvie sa skrýva v dužinatých listoch bohatých na éterické oleje. Tejto stredomorskej rastline sa najlepšie darí na vápenatej, suchej a kamenistej pôde.

alverde deo rozprašovač limetka a šalvia, 75 ml

rozprašovač, limetka, šalvia

Mivolis originálne švajčiarske šalviové bonbóny, 125 g

bonbóny, šalviové cukríky, šalviové bonbóny

alverde zubná pasta s prírodnými bylinnými extraktmi, 125 ml

zubná pasta, alverde zubná pasta

Zaraďte do svojej kuchyne či kúpeľne produkty, ktoré obsahujú bylinky a vyskúšajte ich silu! Viac produktov nájdete exkluzívne v predajniach alebo na mojadm.sk.