Brusnice pre problémové partie stehien, rúk, či bruška. Vyskúšajte túto zdravú starostlivosť!

redakcia FIT štýl | 15. január 2018
Brusnice pre problémové partie stehien, rúk, či bruška. Vyskúšajte túto zdravú starostlivosť!

Ako brusnice fungujú v kozmetike? Čím si zaslúžili pozornosť a využitie v kozmetických salónoch krásy. Asi ste netušili, že problémové partie stehien, rúk, či bruška sa s pomocou brusníc môžu krásne upraviť.

Pre krásu

Brusnice obsahujú vitamín A, bez ktorého by organizmus nedokázal využiť bielkoviny. Krásne vlasy, zuby, silné kosti a zdravé oči – to všetko má na svedomí práve vitamín A.

Nemenej účinný je aj vitamín E, známy pomocník krásy, ktorý sa postará o tvorbu červených krviniek. Okrem vitamínov sú brusnice plné antioxidantov – flavonoidov a minerálov ako magnézium, fosfor, či kalcium.

A prečo sú brusnice zázrakom pre močové cesty?

Môžu za to proantokyanidíny, jedinečné bioaktívne látky, vďaka ktorým majú plody svoju typickú horkú chuť. Tieto látky zabraňujú množeniu baktérií v močových cestách a v brusniciach sa nachádzajú vo veľmi vysokej koncentrácii.

Keď už sme pri kráse, s brusnicovými zábalmi na pleť a pokožku tela sa stretnete v mnohých kozmetických salónoch a relaxačných centrách. Určite takúto voňavú a zdravú starostlivosť vyskúšajte, odmenou pre vás bude vyživená a prekrvená pleť.

Brusnice tiež dokážu naštartovať cirkuláciu lymfatického systému, a preto sú vhodné aj pre problémové partie stehien, rúk, či bruška.