Pripravte si sami... Masky, ktoré vaša pleť v zime potrebuje

Diana Mašlejová | 27. december 2017
Pripravte si sami... Masky, ktoré vaša pleť v zime potrebuje

Všetci tak akosi vieme, že o pleť a pokožku tela sa treba v zime starať. Pre mnohé z nás to však znamená akurát častejšie krémovanie, prípadne nejaký ten balzam na pery.

Pripravte si sami

Zimná medová maska na pleť – vzpruží, prekrví, upokojí, hydratuje. Medové masky sú v zime tou správnou odpoveďou na stres z chladu. Zmiešajte 150 gramov vyšľahaného tvarohu s tromi polievkovými lyžicami medu a jedným žĺtkom. Nechajte pôsobiť 15 minút a následne zmyte vlažnou vodou.

„Zimná medová maska na pleť – vzpruží, prekrví, upokojí, hydratuje. Medové masky sú v zime tou správnou odpoveďou na stres z chladu.“

Avokádový balzam na pleť – jednoducho v miske roztlačte na vitamíny a minerály bohaté avokádo. Pridajte tri polievkové lyžice kvalitného bieleho jogurtu a tri lyžice medu. Na tvári nechajte pôsobiť 15 minút, zmyte vlažnou vodou a naneste hydratačný krém. Odmenou vám bude svieža a vyživená pleť.

Kokosový olej na telo – je voňavý, všestranný, nádherne posilní a zvláčni kožu na tele a vyčarí hodvábnu textúru. S kokosovým olejom sa dajú robiť divy. Napríklad ho môžete v zimných mesiacoch použiť aj ako telový krém po sprche, alebo masážny olej na problematické partie. Osoží na suché chodidlá, ruky i lakte.

Kokosovo - ananásové tiramisu
Prečítajte si tiež:

Kokosovo - ananásové tiramisu