Kokosovo - ananásové tiramisu
foto: istockphoto.com
Maximálne svieži dezert s príchuťou Karibiku.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 2 kokosové orechy – použijeme ich nasledovne: kokosový orech rozpolíme, vodu z neho (cca 100 ml rozmixujeme v mixéri spolu s dužinou z jedného orecha, dužinu z druhého orecha nakrájame na väčšie kúsky na ozdobenie, orechové škrupiny použijeme ako dezertné misky.
- 1 malý ananás
- 400 g mascarpone
- 200 ml gréckeho jogurtu
- 80 g cukru
- 1 PL vanilkového cukru
- cca 15 dlhých krehkých piškót
- šťava z troch pomarančov
- kakao na posypanie
Postup
1. Mascarpone vymiešajte spolu s cukrom, vanilkovým cukrom, gréckym jogurtom a rozmixovanou kokosovou dužinou.
2. Ananás ošúpte a dužinu pokrájate na drobné kúsky. Zmiešajte s krémom.
3. Vytlačte šťavu z pomarančov, cukrárske piškóty polámte tak, aby sa zmestili do kokosových škrupiniek a každý kúsok piškóty namočte na chvíľu do pomarančovej šťavy, aby jemne nasiakol.
4. Piškóty poukladajte na dno kokosovej misky, pokračujte vrstvou krému, vrstvou piškót a krému.
5. Vrch dezertu posypte kakaom, ozdobte hoblinami kokosovej dužiny a kúskami ananásu.
6. Nechajte odstáť v chladničke minimálne 3 hodiny.