Kokosovo - ananásové tiramisu

Nela Mirič | 24. apríl 2017
Kokosovo - ananásové tiramisu

Maximálne svieži dezert s príchuťou Karibiku.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 2 kokosové orechy – použijeme ich nasledovne: kokosový orech rozpolíme, vodu z neho (cca 100 ml rozmixujeme v mixéri spolu s dužinou z jedného orecha, dužinu z druhého orecha nakrájame na väčšie kúsky na ozdobenie, orechové škrupiny použijeme ako dezertné misky.
  • 1 malý ananás
  • 400 g mascarpone
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • 80 g cukru
  • 1 PL vanilkového cukru
  • cca 15 dlhých krehkých piškót
  • šťava z troch pomarančov
  • kakao na posypanie

Postup

1. Mascarpone vymiešajte spolu s cukrom, vanilkovým cukrom, gréckym jogurtom a rozmixovanou kokosovou dužinou.

2. Ananás ošúpte a dužinu pokrájate na drobné kúsky. Zmiešajte s krémom.

3. Vytlačte šťavu z pomarančov, cukrárske piškóty polámte tak, aby sa zmestili do kokosových škrupiniek a každý kúsok piškóty namočte na chvíľu do pomarančovej šťavy, aby jemne nasiakol.

4. Piškóty poukladajte na dno kokosovej misky, pokračujte vrstvou krému, vrstvou piškót a krému.

5. Vrch dezertu posypte kakaom, ozdobte hoblinami kokosovej dužiny a kúskami ananásu.

6. Nechajte odstáť v chladničke minimálne 3 hodiny.