Hubovo špenátové muffiny: recept na nízko-sacharidové raňajky, po ktorých nebudete cítiť hlad!

Mgr. Alena Pethoova | 31. október 2017
Hubovo špenátové muffiny: recept na nízko-sacharidové raňajky, po ktorých nebudete cítiť hlad!

Po týchto raňajkách nebudete cítiť hlad a ak máte ráno v pláne športovú aktivitu, mufiny budú skvelým po-tréningovým jedlom, ktorý vám dodá stratenú energiu a pomôže v procese opravy svalových strát.

Nízko-sacharidové raňajky, po ktorých nebudete cítiť hlad

Ak sa predsa len na tréning ráno nechystáte a raňajkovať nestíhate, mufiny môžete využiť ako desiatu, či poobedný olovrant.

Ich príprava je nesmierne jednoduchá, stačí všetky ingrediencie zmiešať v jednej miske a vyliať do formy určenej na muffiny.

Hubovo špenátové muffiny

Čas na prípravu: spolu s pečením - 35 minút

Na prípravu 12 mufinov budete potrebovať:

  • 6 vajec
  • 1/2 šálky odstredeného mlieka
  • Dash - talianskej korenie
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • Soľ a korenie na chuť
  • 2 šálky (baleného) špenátu, jemne nasekať
  • 150 g šampiňónov - jemne nakrájať 

Postupujte takto:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a presuňte stojan do stredu rúry.
  2. V miske zmiešajte vajcia, mlieko, talianske korenie, cesnakový prášok, soľ a korenie.
  3. Dôkladne premiešajte.
  4. Špenát a šampióny nakrájame a zamiešame do vaječnej zmesi.
  5. Vajcovú zmes rovnomerne nasypte do každého otvoru formy na mufiny.
  6. Pečte 20 minút.

Mufiny môžete jesť už teplé, ale uistite sa, že pred uskladnením v chladničke vychladnú. V chladničke vo vzduchotesnej nádobe vám vydržia až 5 dní.

Dobrú chuť!