Hubovo špenátové muffiny: recept na nízko-sacharidové raňajky, po ktorých nebudete cítiť hlad!
Po týchto raňajkách nebudete cítiť hlad a ak máte ráno v pláne športovú aktivitu, mufiny budú skvelým po-tréningovým jedlom, ktorý vám dodá stratenú energiu a pomôže v procese opravy svalových strát.
Nízko-sacharidové raňajky, po ktorých nebudete cítiť hlad
Ak sa predsa len na tréning ráno nechystáte a raňajkovať nestíhate, mufiny môžete využiť ako desiatu, či poobedný olovrant.
Ich príprava je nesmierne jednoduchá, stačí všetky ingrediencie zmiešať v jednej miske a vyliať do formy určenej na muffiny.
Mohlo by vás zaujímať: Skúste tento jednoduchý recept s guľatou cuketou
Hubovo špenátové muffiny
Čas na prípravu: spolu s pečením - 35 minút
Na prípravu 12 mufinov budete potrebovať:
- 6 vajec
- 1/2 šálky odstredeného mlieka
- Dash - talianskej korenie
- 1 lyžička cesnakového prášku
- Soľ a korenie na chuť
- 2 šálky (baleného) špenátu, jemne nasekať
- 150 g šampiňónov - jemne nakrájať
Postupujte takto:
- Predhrejte rúru na 180 °C a presuňte stojan do stredu rúry.
- V miske zmiešajte vajcia, mlieko, talianske korenie, cesnakový prášok, soľ a korenie.
- Dôkladne premiešajte.
- Špenát a šampióny nakrájame a zamiešame do vaječnej zmesi.
- Vajcovú zmes rovnomerne nasypte do každého otvoru formy na mufiny.
- Pečte 20 minút.
Mufiny môžete jesť už teplé, ale uistite sa, že pred uskladnením v chladničke vychladnú. V chladničke vo vzduchotesnej nádobe vám vydržia až 5 dní.
Dobrú chuť!