Lahodné gaštanové palacinky. Vyskúšajte gaštanovú múku
foto: istockphoto.com
Poďte si pochutiť na palacinkách z gaštanovej múky, ktorá je vhodná nielen pre celiatikov, ale aj tých, ktorí chcú zlepšiť výživovú hodnotu a chuť doma pečených maškŕt.
Pri pečení môžete použiť gaštanovú múku
Kvalitná gaštanová múka sa vyrába z gaštanov, ktoré boli sušené pri teplote okolo 47 stupňov Celzia. Po oddelení šupky boli spracované na múku.
Gaštanová múka je vhodná nielen pre celiatikov, ale aj tých, ktorí chcú zlepšiť výživovú hodnotu a chuť doma pečených maškŕt. Gaštanová múka je jemne sladkastá. V koláčoch, dezertoch či sušienkach ňou môžete nahradiť 25 % odporúčanej múky.
Prečítajte si tiež:
5 „potravín“, na ktoré pri výrobe dezertov zabudnite!
Lahodné gaštanové palacinky
Na prípravu potrebujeme:
- 100 g gaštanovej múky
- 200 ml mlieka (môže byť aj rastlinné)
- 2 vajíčka
- tvaroh
- škoricu
- med
- kokosový olej
- Najprv spolu zmiešame múku, mlieko a vajíčka.
- Cesto necháme odpočinúť 30 minút v chladničke.
- Následne si na panvici rozohrejeme malé množstvo kokosového oleja a robíme palacinky.
Môžeme ich naplniť tvarohom, ktorý ochutíme medom a škoricou.