Zdravý cviklovo-čokoládový koláč
Cvikla nasladko? Že sa vám pri tej kombinácii trocha zježia chlpy na tele? To nemusia. Z červenej repy sa dajú vyčarovať vynikajúce zákusky a koláče, stačí iba nájsť ten správny spôsob a nebáť sa troška riskovať.
Výsledok bude stáť za to – zdravšia alternatíva kalorických dobrôt vám určite zachutí.
Vyskúšajte tento zdravý cviklovo-čokoládový koláč
300 gramov ošúpanej cvikly nastrúhajte najemno a vedľa v hrnci nechajte nad parou rozpustiť 100 gramov čokolády so 125 gramami masla.
Do troch vajíčok vymiešaných so 150 gramami cukru pridávajte pomaličky čokoládovú zmes, potom postrúhanú cviklu a nakoniec 170 gramov polohrubej múky, prášok do pečiva a 40 gramov kakaa.
Celé cesto vylejte do vopred vymastenej a vysypanej formy a pečte na 180 °C približne pol až trištvrte hodinu.
Po upečení potrite koláč džemom a môžete ešte poliať roztopenou čokoládou.
Táto výborná dobrota zo stola zmizne lusknutím prstov.