Viete prečo je CVIKLA vynikajúcou surovinou pri redukčných diétach? Jeden tip pre vás!
Diétna pochúťka. Cvikla obsahuje málo kalórií a preto je vynikajúcou surovinou pri redukčných diétach. Okrem toho má v sebe vlákninu, ktorá podporuje trávenie aj metabolizmus a cenné prvky prispievajú k rýchlejšiemu vstrebaniu potravy.
Mimoriadne užitočné lipotropné látky sú doslova zázrakom pre pečeň. Zabraňujú totiž hromadeniu cholesterolu a tuku v pečeni, čím naštartujú imunitu a zdravie celého organizmu.
CVIKLA: posilní vašu imunitu a pripraví vás na mrazivé dni
CVIKLA: vynikajúca surovina pri redukčných diétach
Pri podpore trávenia a zdravých diétach je veľmi vhodná aj šťava z cvikly. Treba si však dávať pozor – viac ako 100 ml odšťavenej repy môže na niektorých jedincov pôsobiť šokovo a bežné sú potom tráviace ťažkosti a nevoľnosť.
So šťavou zo surovej cvikly treba nakladať opatrne. Pri problémoch s anémiou sa však predsa len bude hodiť. Keď dvakrát denne pred jedlom vypijete 50 ml odšťavenej cvikly, urobíte pre svoje zdravie mnoho.
Veľmi dobre cvikla pôsobí v kombinácii s mrkvou. Okrem očistných účinkov a prospechu pre tráviaci systém lieči aj anémiu, ochorenia obličiek, artritídu, a dokonca sa jej pripisujú protirakovinové účinky.
Zdroj foto: istockphoto.com
Cviklovo-mrkvová šťava
Cviklovo-mrkvová šťava je zdravá, a navyše mimoriadne chutná. Stačí odšťaviť:
- 3 mrkvy
- jednu cviklu
PRIDAJTE:
- trošku extra panenského olivového oleja
- šťavu z polovice citróna
- pár lyžičiek vody
- jednu lyžicu medu
Výživná bomba vám zachutí hneď na prvý hlt.