Viete aký kameň ladí s vašim znamením?

Jana Trundová | 21. február 2017
Viete aký kameň ladí s vašim znamením?

S akým znamením zverokruhu drahé kamene najlepšie ladia, je informácia, ktorú predajcovia preferujú a k nej prvoplánovo priťahujú našu pozornosť, a tým aj peňaženku.

Márna sláva, je to jedna z prvých vecí, ktoré nás na drahých kameňoch zaujímajú, či už si to chceme alebo nechceme priznať. S akým znamením zverokruhu najlepšie ladia, je informácia, ktorú predajcovia preferujú a k nej prvoplánovo priťahujú našu pozornosť, a tým aj peňaženku.

Čítajte tiež: Aby ste využili liečivú silu kameňa, očistite ho.

Kamene ladia s určitými znameniami, ale..

Po prvé:

Každú chvílu narazíte na odlišnú a často protichodnú informáciu, za ktorú môže nedostatočná znalosť predajcu, ale i skutočnosť, že rôzne kultúry poznali rôzne kamene a tiež im priraďovali inú dôležitosť.

Tí, ktorí sa zaoberajú vzťahom astrológie a kameňov, prišli na to, že každé znamenie má niekoľko hlavných kameňov, ktoré s ním ladia lepšie než iné a ktoré dané „vesmírne“ sily dopĺňajú, harmonizujú, posilňujú.

Preto ak chcete niekomu venovať kameň či šperk v jeho astrologickom znamení a vedie vás dobrá vôľa, nemôžete spraviť chybu. Prezrite si najdôležitejších zástupcov znamení a opäť zapojte intuíciu.

Mohlo by vás zaujímať: Ako pôsobia znamenia zverokruhu na náš organizmus?

Po druhé:

Hľadáte pomoc v konkrétnej situácii? Dôležitejšia ako znamenie zverokruhu je pre naštartovanie vitalizačného, relaxačného či liečebného procesu takzvaná jemnolátková energia kameňa.

Je možné, že ako so Strelcom s vami ladí zelený avanturín, ale intuícia vás vedie k akvamarínu spájanému hlavne s Rybami, Váhami a Blížencami. Pravdepodobne vám lepšie pomôže odstrániť blokády v hrdle vytvorené v poslednej dobe nahromadením zlosti, hrubými výrazmi či nie práve peknými myšlienkami, uľaví pri kašli a podporí liečbu horných dýchacích ciest. Jeho vodné svetlo a jas potrebujete jednoducho viac ako duchovné aspekty síl ametystu.

Čo zohľadniť pri výbere kameňa?

Vezmite pritom do úvahy, že máte k dispozícii okolo dvoch stoviek druhov drahých kameňov celého spektra farieb a ich všemožných odtieňov, z ktorých každý má svoju energiu a silu – napríklad:

  • vločkový obsidián je menej razantný a „bezpečnejší“ ako obsidián čierny, ktorý môže byť využívaný až v čiernej mágii
  • čierny zlatistý môže pomôcť pri liečbe psychosomatických ochorení v počiatočnom štádiu 
  • najvzácnejší dúhový čierny obsidián podporuje vôľu zbaviť sa závislosti a udržať si počas krízy nádej na budúcnosť

Takže odtieň sa v prípade drahých kameňov počíta. Každý druh má svoje silné a slabé stránky a až polovica kameňov potom patrí do hlavnej liečiteľskej skupiny.

Prečítajte si: Chcete schudnúť? Sledujte fázy mesiaca.

Naša rada:

Vyberáte si náhrdelník alebo náramok? Dobre si prezrite jednotlivé kamene, či majú príjemne zladené odtiene a lesk. Vyhýbajte sa kameňom poškodeným, s prasklinami, či ryhami. To sa týka predovšetkým tých z najsilnejších a najkontroverznejších, ako je krištáľ, ónyx alebo obsidián.

Mohlo by vás zaujímať: Sila kameňa - lieči dušu aj telo.