Svet ajurvédy na Slovensku? Áno v RAJ zdravia v Bratislave!

PR | 14. november 2022
Svet ajurvédy na Slovensku? Áno v RAJ zdravia v Bratislave!
foto: RAJ zdravia

Slovo ajurvéda sa už v našich končinách dosť často skloňuje a nie je celkom neznáme.

Často sa mi však stane, že mi niekto povie „O ajurvéde som už síce čo-to počul, ale priamy zážitok alebo skúsenosť s ňou nemám“. A ja sa v duchu pousmejem, veď doslovný preklad slova ajurvéda je „veda o živote“. A každý kto žije, už čo-to o živote vie a každý deň prechádza lekciami a školou života. Ajurvéda nám pomáha tieto skúsenosti pochopiť a využiť ich na obnovu a udržanie zdravia a vitality.


Ajurvéda ako veda o živote je zároveň aj najstaršia medicína, ktorá lieči prirodzeným spôsobom – úpravou životného štýlu, stravou, bylinkami, pohybom a celostným prístupom, každého podľa jeho jedinečnej konštitúcie. Ajurvéda vníma jedinca ako celok tela, mysle a duše. Choroba je vnútorná disharmónia, ktorej príčinu treba vybalansovať. Kto raz okúsil silu ajurvédy, vracia sa do jej ochranných krídel a túži z nej poznať viac a viac. Na Slovensko sa pomaličky dostávajú určité čriepky z ajurvédy, ale ajurvéda ako skutočná medicína a jej celostná liečivá sila tu doteraz nemala svoje miesto.

A práve v slovíčku „čo-to“ je schovaný kľúč, prečo vznikol RAJ zdravia, svet ajurvédy na Slovensku, unikátne miesto starostlivosti o zdravie prostredníctvom ajurvédy a jogy. Na jednom mieste, pod jednou strechou je schovaný celý svet ajurvédy. V RAJ zdravia máte unikátnu príležitosť zažiť všetky poklady, ktoré ajurvéda ponúka, počnúc konzultáciou s ajurvédskou lekárkou cez masáže, terapie, očistné techniky, až po výživové doplnky a gastronomický zážitok v ajurvédskej reštaurácií Manna. Mnohí zamestnanci už žijú podľa princípov ajurvédy a ďalej sa vzdelávajú. Postarajú sa o vás, aby ste sa uvoľnili, našli vnútornú harmóniu a získali energiu na ďalšie aktivity.

Dnes už nie je nevyhnutné cestovať do Indie, kolísky ajurvédy, stačí prísť do RAJ zdravia na bratislavských Kramároch. Ak patríte k tým, ktorí si chcú svoje zdravie udržať prirodzeným spôsobom, príďte a na vlastnej koži pocíťte, čo z ajurvédy je vhodné práve pre Vás, objavíte ajurvédu vo vlastnom živote. Pozývam vás vstúpiť a zamilovať sa do sveta ajurvédy. 

www.rajzdravia.sk.

Ing. Katarína Bohdalová
majiteľka RAJ zdravia