Život po štyridsiatke nekončí, práve naopak

Redakcia | 24. máj 2024
Život po štyridsiatke nekončí, práve naopak

Život po štyridsiatke ponúka jedinečnú príležitosť zamerať sa na seba a svoje zdravie. Pravidelný pohyb, šport a zdravý životný štýl prinášajú pre pohodu ženy veľa výhod.

1. Fyzická kondícia a prevencia ochorení

Po štyridsiatke sa znižuje svalová  hmota a metabolizmus. Toto môže viesť k priberaniu na váhe, vzniku chronických ochorení či osteoporózy. Pravidelný pohyb a silové tréningy pomáhajú získať stratenú svalovú hmotu, posilňujú kardiovaskulárny systém a znižujú riziko vzniku osteoporózy. 

2. Duševná a emocionálna pohody

Pohyb a šport pozitívne vplývajú aj na duševné zdravie. Fyzická aktivita uvoľňuje endorfíny, ktoré znižujú stres a zlepšujú náladu. Ženy po štyridsiatke čelia rôznym životným zmenám – odchod detí z domu, kariérne výzvy, zmeny vo vzťahoch a samotné obdobie blížiacej sa menopauzy. Pravidelné cvičenie pomáha zvládať tieto stresové faktory.

3. Zvýšená energia a životná vitalita

Cvičenie zvyšuje vitalitu, čo ženám pomáha zapájať sa do rôznych aktivít a užívať si život naplno. Pravidelný pohyb zlepšuje aj kvalitu spánku, ktorý je kľúčový pre regeneráciu tela, udržanie krásnej pleti a celkovej energie počas dňa.

4. Estetické výhody a sebavedomie

V neposlednom rade si športom a pohybom udržiavate peknú postavu, zdravú váhu, vylepšujete tonus svalov a pružnosť pokožky. To všetko prispieva k zvýšeniu sebavedomia ženy a pozitívnemu vnímaniu vlastného tela.

Pri zaraďovaní tréningu do svojho životného štýlu sa pravdepodobne dostaví svalovica. Súčasťou regenerácie tela je okrem spánku aj starostlivosť o svaly. Po každom cvičení si doprajte masáž kvalitným masážnym produktom. Stuhnuté svaly po výkone masážou uvoľníte, upokojíte krvný obeh, podporíte vyplavovanie endorfínov a rozprúdite lymfu.  

Tradičná a rokmi overená značka masážnych produktov ALPA predstavuje líniu  prípravkov ALPA SPORT STAR. Tá je vyvinutá priamo pre potreby ľudí so zvýšeným fyzickým výkonom. Vyskúšať môžete masážnu emulziu s chladivým alebo hrejivým efektom pre uvoľnenie svalov po tréningu či inej pohybovej aktivite. Len zdravé a zregenerované svaly vám umožnia vydržať pri športovej aktivite. 

Masážne produkty ALPA SPORT STAR kúpite v DM Drogerie, 101 Drogerie a Teta.