Poradňa zdravej výživy

Poradňa zdravej výživy
39 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa výživy a zdravého životného štýlu odpovedá Ing.Michaela Korpášová, ktorá pracuje ako výživová špecialistka vo firme nutriadapt.sk

Sponzor poradne: Poradňa zdravej výživy
  • Chudnutie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám 43 rokov vazim105 kg výška 170 chceme by som schudnúť aspoň na 80 kg pred 3 rokmi som toľko vazila chodila som pravidelne do fitka bola som spokojná akurát som mala zlú diétu síce som schudla ale mala som občas problémy so stolicou trpela som zapchami odkedy som nastúpila do práce moja váha sa zvyšovala už nemám čas na nic nestiham nic prosím poraďte mi ako zas schudnúť ďakujem

    Odpovedá:

    Dobrý deň prajem. Je potrebné poznať oveľa viac parametrov ako ste uviedli. Ak ste mali v minulosti problémy so stolicou, bol Váš príjem tekutín dostatočný? Taktiež mohol byť problém v nedostatočnom príjme vlákniny.
    Keď ste nastúpili do práce, určite sa Vám zmenil životný režim. Je potrebné nastaviť stravovanie, zistiť či a ktoré živiny Vám chýbajú a doplniť ich hlavne stravou. Pozrieť by sa oplatilo aj na pohyb - máte ho dostatok?
    Faktorov je veľa a takto cez internet sa veľmi poradiť nedá, iba by som sa opakovala všeobecnými zásadami, ktoré je ale nutné špecifikovať individuálne tak, aby fungovali.