Predstava či realita? Mozog to nerozlišuje. Vizualizujte a zmeňte svoj život!

Gabriela Bachárová | 3. júl 2017
Predstava či realita? Mozog to nerozlišuje. Vizualizujte a zmeňte svoj život!

S vizualizáciou pracujú mnohé ezoterické metódy, ale nie je na tom v podstate vôbec nič tajomné. Je to jednoduchá psychológia. Váš mozog nerozlišuje či ide o predstavu alebo realitu.

Neuroveda zistila fascinujúci poznatok. Vôbec nezáleží na tom, či sa veci odohrávajú v skutočnosti, alebo si ich „iba“ predstavujete. Mozog medzi tým nerozlišuje, realita i predstava sú pre neho totožné.

Čítajte tiež: Vizualizácia ako obľúbená metóda akéhokoľvek úspechu

Predstava či realita? Mozog to nerozlišuje

Pre mozog oba varianty predstavujú skutočnosť. A teraz si predstavte, čo to pre vás znamená. Dajme tomu, že sa práve necítite dobre, ste unavená, podráždená, depresívna, alebo jednoducho nemáte svoj deň.

Ak to chcete zmeniť, potom sa na chvíľu zastavte a v mysli si predstavte sama seba, ako ste veselá, šťastná a optimistická. Oklamať trochu svoje aktuálne pocity a začnú sa diať zázraky.

Je veľmi pravdepodobné, že takmer okamžite po tom, čo si sama seba predstavíte v tých najružovejších farbách, začne sa k lepšiemu meniť vaša nálada – a to bez ohľadu na vonkajšie okolnosti a skutočné vnútorné pocity.

Myslíte, že vizualizuje? Čítajte: Nebudete veriť, koľko má táto krásna dáma rokov!

zrkadlo, pekná, krásna, tvár, vizualizácia,

Vizualizujte a zmeňte svoj život

Budete sa cítiť dobre, aj keď by ste sa tak „objektívne“ cítiť nemali. A z novej, optimistickejšej perspektívy budú všetky problémy vyzerať ako lepšie zvládnuteľné. Moc vizualizácie je však ešte väčšia, môže priamo zmeniť váš život.

S vizualizáciou pracujú mnohé ezoterické metódy, ale nie je na tom v podstate vôbec nič tajomné. Je to jednoduchá psychológia: to, na čo sa zameriavame, má tendenciu rásť a uskutočňovať sa v realite. Veci či udalosti, na ktoré sa vnútorne nastavíte a ktoré si budete predstavovať, si veľmi pravdepodobne privoláte aj do života.

„A vieš si to vôbec predstaviť?“ Tak sa pýtame ľudí, keď sa s nimi bavíme o niečom, čo by chceli uskutočniť, ale zatiaľ si nie sú príliš istí, či sa im to môže podariť.

Otázka, či si niečo vieme predstaviť, má oveľa väčšiu silu, než sa môže zdať na prvý pohľad. Ak si totiž niečo vieme predstaviť, potom sa to môže naozaj stať. Čo si predstaviť nedokážeme, to veľmi pravdepodobne ani nezískame, pretože sme presvedčení, že nám to nepatrí a nemáme na to nárok.

Predstavujte si svoju vysnívanú postavu: 10x neuveriteľné premeny PRED a PO. Sú to tie isté osoby?

tehotná, pôrod, ľahký, predstava, mozog, žena, kľačí, príroda

Vaše skúsenosti s vizualizáciou

„Vďaka vizualizácii som ľahko porodila“ Mala som výnimočne ľahký pôrod, a verím tomu, že bol taký práve vďaka vizualizácii. Počas celého tehotenstva som si predstavovala, ako ku mne dieťatko ľahko a nežne pripláva. Pláva po mori a ja ho čakám na brehu s otvorenou náručou. Vezmem si ho na ruky a obaja sme šťastní, že zvládlo svoju prvú a najnáročnejšiu cestu.

Neviem presne, prečo som si zvolila túto predstavu. Voda je ale symbolom života, dieťatko v brušku tiež pláva vo vode, intuitívne som preto asi zvolila „vodný motív“ mojej vizualizácie. Pôrod som mala bleskurýchly a takmer bezbolestný.

Dcérka prišla na svet za dve hodiny od prvej kontrakcie. Že všetko prebehlo tak rýchlo a bez komplikácií, za to určite do istej miery vďačím aj svojim predstavám. Vďaka nim som sa naladila na svoje telo a na to maličké vnútri a tiež som si začala veriť, že môžem pôrod dobre zvládnuť.

V mysli som si tiež prechádzala jednotlivé fázy pôrodu, predstavovala som si, ako sa dieťatko ľahko pohybuje pôrodnými cestami, ako sa potom objavuje hlavička a nakoniec celé telíčko. Tieto predstavy ma veľmi upokojili a som presvedčená, že moje telo si ich „uložilo“ do svojej pamäti a keď sa potom pôrod rozbehol, jednoducho ich použilo na to, aby sa dcérka mohla bezproblémovo narodiť. Verím tomu, že presne takto vizualizácia funguje."
Jana

Mohlo by vás zaujať aj: 6 užitočných tipov ako uspieť. Pomôže aj vizualizácia.