Recept na CÍCEROVÝ GULÁŠ - zn. bez lepku, bez laktózy, vegan
foto: istockphoto.com
ČAS: 75 min. PORCIE: 2. Kalorické hodnoty na 1 porciu: Kalórie: 351 kcal, sacharidy: 60 g, bielkoviny: 15 g, tuky: 4 g
Na prípravu cícerového gulášu potrebujeme:
- ½ šálky cíceru
- 1 cibuľu cesnak
- 1 mrkvu
- 1 petržlen
- 1 zemiak
- 1 kapiu 1
- 1/2 lyžičky kurkumy
- ½ lyžičky mletej červenej papriky
- štipku mletej rasce
- čierne korenie
- bobkový list
- vodu na zaliatie
- 3 štipky morskej/himalájskej soli
Skúste aj: Vynikajúce halušky z batátov
Ako na to?
1. Cícer namočíme cez noc od vody. Vodu zlejeme a dáme ho variť, kým nezmäkne.
2. Do hrnca dáme za lyžičku oleja a opražíme nakrájanú cibuľku a cesnak.
3. Pridáme kurkumu, červenú mletú papriku, rascu, čierne korenie a chvíľku pržíme.
4. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zemiak, petržlen, kapiu a ešte chvíľku opražíme.
5. Primiešame cícer a zalejeme vodou. Pridáme bobkový list a varíme 10 – 15 minút. Na záver dochutíme soľou.
6. Ak chceme prílohu, môžeme podávať s jazmínovou ryžou alebo so pšenom.
Pre milovníkov pohánky: Pohánkové menu, ktoré musíte ochutnať!