Ako vyzerá hodina Body Pump FX?

Diana Mašlejová | 11. marec 2017
Ako vyzerá hodina Body Pump FX?

Nové druhy skupinových cvičení majú skrátka zelenú, ale nie všetky z nich v sebe dokážu spojiť toľko benefitov ako Pump. A ako vyzerá hodina Body Pump? Pokračujeme v spovedaní Mgr. Ley Grančič, prezentérky skupinových cvičení.

Viac o PUMP si prečítate tu: Zacvičte si Pump! Rýchlo a efektívne redukujte tuk, vyformujte svalstvo!

„Na hodine Body Pump FX postupne prechádzame jednotlivé svalové skupiny na našom tele. Inštruktor vždy vopred povie, ktorá svalová skupina sa bude precvičovať, cvičenec si zvolí primeranú záťaž a nasleduje posilňovanie danej svalovej skupiny.

Dynamic Pump využíva intervalovú metódu. Cvičenia sú postavené do cvičebných blokov (1 blok = 4 cvičenia), pričom blok obsahuje:

  • 1 kondičné cvičenie
  • 1 komplexné cvičenie na celé telo
  • 2 posilňovacie cvičenie na 2 rôzne svalové skupiny

Cvičenia sú striedané intervalovo, bloky sú opakované v 2 - 3 sériách.

Keď sa rozhodnete hodinu navštíviť, nemusíte sa obávať špeciálnych príprav. Stačí vám pohodlné športové oblečenie, pevná obuv, uterák a voda. Špeciálna činka či iné využiteľné pomôcky sú v centre k dispozícii.

Čítajte tiež: Chcete cvičiť PUMP? Na výber máte dve variácie.

Napriek tomu, že Pump je pomerne novou formou skupinového cvičenia, už teraz sa teší mimoriadnej obľube. Dôsledkom toho je i fakt, že sa precvičuje v čoraz viacerých centrách. Zábava, ktorú si na ňom užijete stojí za to a motivovať vás bude nielen kolektív nadšených cvičencov, ale i hudba, ktorá podporí váš výkon.

Aj keď sa Pump zameriava na posilnenie a vytvarovanie celého tela, pomôže aj tým, ktorí mali doteraz problém redukovať tukové zásoby na brušku, sedacej časti a stehnách. Napravenie svalovej nerovnováhy a krásne vytvarované ruky budú ďalším bonusom pravidelného cvičenia.

Otázka pre prezentérku skupinových cvičení a špecializovanú trénerku Leu Grančič: Prečo Pump oslovil vás osobne?

Ako inštruktorka skupinových cvičení (už takmer 19 rokov) som začínala s aerobikom a choreografickými hodinami. Práve jednoduchosť tohto cvičenia, ale na druhej strane jeho fyzická náročnosť, ma oslovila. To bol dôvod, prečo som sa stala inštruktorkou cvičenia Body Pump Fx.

Cvičenie Dynamic Pump je môj vlastný koncept. Vytvorila som ho na základe dopytu po komplexnom cvičení, ktoré jednak posilní a vytvaruje svaly na našom tele, ale zároveň bude klásť zvýšené nároky na kondičné schopnosti a bude mať ako následok tvarovanie postavy – redukciu tukových zásob a zníženie hmotnosti. Dynamic Pump je náročné kondično – posilňovacie cvičenie, ktoré vás prinúti siahnuť si až na dno svojich síl.

Inšpirácia pre vás: Neviete večer odolať? 4 tipy na večerné maškrtenie.