Pure Bar Form je múdrym typom cvičenia. Viete prečo?

Diana Mašlejová | 1. marec 2017
Pure Bar Form je múdrym typom cvičenia. Viete prečo?

A čo myslíme pod pojmom múdry? Kam až siahajú benefity Pure Bar Form?

Múdre benefity Pure Bar Form 

Sofistikovaný Pure Bar Form vám zabezpečí skutočné zdravie a fit formu, nielen vizuálne príťažlivú figúru. Jeho benefity teda neuvidíte len pred zrkadlom v plavkách, ale všimnete si ich aj v praktickom živote.

Pokiaľ sa pre vás princípy vykonávaných pohybov stanú rutinou, vydržíte dlhšie aj pri chôdzi, naučíte sa správne držať telo pri sedení za počítačom, kvalitné dýchanie vás nepripraví o energiu počas dňa, vystrečované svalstvo prinesie väčší rozsah pohybov.

Čítajte tiež: PURE BAR FORM. Cvičenie, zamerané na problémové ženské partie.

„Pure Bar Form využíva rôzne cviky a podľa hudby meníme ich tempo či intenzitu, a vďaka pomôckam meníme záťaž. Ide o pomôcky ako overball – gumová lopta o priemere 30 cm, činky alebo ťažké loptičky do 2 kg, gumový expander a pilatesový posilňovací kruh.

Samotná hodina je zväčša rozdelená do piatich blokov, kde v prvej časti sa cvičenci zahrejú krátkou trojminútovou aeróbnou rozcvičkou a potom sa vystriedajú jednotlivé posilňovacie bloky, rozdelené podľa konkrétnych telesných partií.

Čítajte tiež: Domáca proteínová tyčinka z ingrediencií, ktorým rozumiete

„Tréning je vždy zakončený celotelovým strečingom, pričom sa vždy naťahuje aj samotná partia hneď po bloku, ktorý jej bol venovaný. Cvičí sa vždy do hudby a cvičenci využívajú priestor pri baletných tyčiach a na podložkách,“ hovorí o Pure Bar Form jeho inštruktorka Dianka Horváthová a na otázku, prečo ju cvičenie chytilo za srdce dodáva: „Mám veľmi rada posilňovanie, a taktiež hudbu a spojenie týchto dvoch vecí. V takej forme ako v Pure Bar Form tu ešte nebolo. Cvičenie obsahuje naozaj dobré a funkčné cviky pre ženské telo".

Dýchanie pri Pure Bar Form je základ

Pure Bar Form nie je len športovou zábavkou bez hlbšieho rozmeru. Naučiť sa správne dýchať je dôležitou súčasťou pri fyzickej aktivite, ale pomôže vám aj v bežnom živote a pri uvoľňovaní vnútorného napätia a stresu. Hlboké bránicové dýchanie s využitím brušných svalov zabezpečí lepšie prevedenie pohybu, väčšiu výdrž, ale aj prekrvenie tela.

Dýchanie by preto malo byť rovnomerné a plynulé, aby sa dostatočne okysličila krv. Žiadne zadržiavanie – Pure Bar Form vás naučí, ako dýchanie zladiť s pohybom a zefektívniť tak cvičenie aj pohyb samotný. Vdychovanie nosom a výdych ústami sa vám po čase stane užitočnou rutinou a benefitom bude nielen väčšia fyzická zdatnosť, ale aj pocit vitality počas celého dňa.

„Pri cvičení je veľmi dôležité uvedomovať si svoje telo a sústrediť sa na jeho držanie. Veľkú rolu preto zohráva aj spomínané dýchanie. Pokiaľ sa nedodržiavajú tieto dve veci, telo a svaly nepracujú správne a cvičenie nemá požadovaný efekt,“ dopĺňa inštruktorka.

Čítajte tiež: Prečo kombinovať aeróbne, silové a relaxačné cvičenia?