Schudnem, ak budem jesť BIO potraviny?

Mgr. Alena Pethoova | 9. február 2018
Schudnem, ak budem jesť BIO potraviny?

Čo myslíte? Môže byť rozdiel v energetickej hodnote (to znamená v obsahu množstva kalórií) medzi „bio“ a „nebio“ produktom? Niektorí ľudia uveria tomu, že keď budú jesť BIO tak schudnú.

Asi vás sklamem, ale energetická hodnota bio produktu a produktu, ktorý nemá takéto označenie je rovnaká. Rozdiel je v tom, že s ňou neskonzumujete rôzne pridané chemické látky.

Kupovať BIO – má to zmysel?
Prečítajte si tiež:

Kupovať BIO – má to zmysel?

Mnoho ľudí je ochotných investovať do drahších BIO potravín s myšlienkou štíhlej línie. Ak si ale kúpite sladkosť z bio obchodu, určite to neznamená, že z nej nepriberiete, najmä ak tých BIO sladkostí budete jesť veľa a často v pomýlenej nádeji, že sú BIO.

Pokiaľ nezvážite ako sa stravujete a aké sacharidy sú vo vašom každodennom jedálničku, vaša postava sa len tak nezmení. BIO potraviny by mali byť súčasť vášho zdravého životného štýlu a nie dôvodom chudnutia.

Schudnem, ak budem jesť BIO potraviny?

Pravdou je, že po BIO potravinách siahajú ľudia, pre ktorých je zdravý životný štýl súčasťou života. Chápu zmysel a prínos konzumácie BIO produktov pre ich zdravie. A o to nám predsa ide.

Prirodzene sa títo ľudia o seba starajú, cvičia, jedia zdravo a teda výber bio produktov je pre nich akási súčasť zdravého životného štýlu. Takže medzi nimi nájdete väčšinou štíhlych ľudí.

Nemusíte kupovať za každú cenu BIO potraviny, aby ste si ustrážili postavu. Skôr dbajte na to, aby ste si ovocie a zeleninu poriadne umyli, niekedy je nutné ich vydrhnúť kefkou. Hlavne ak máte doma malé ratolesti. Pre ich zdravie to urobíte nie?

Zvážte aj každodenné jedenie mäsa. Prečo? Kvôli jeho nekvalitnej kvalite v hypermarketoch. A skúste aspoň z času na čas podporiť aj malých farmárov a kúpte si od nich kvalitné mäso, či zeleninu a ovocie. Dnešný trend stravovania bohužiaľ nepodporuje BIO výrobky. Ak niečo nezačneme meniť my sami, nič sa nezmení.

Marhuľovo-ryžový bio puding
Prečítajte si tiež:

Marhuľovo-ryžový bio puding