Jeseň v plnom prúde? Potrebuješ FIT štýl!

Redakcia | 26. september 2023
Jeseň v plnom prúde? Potrebuješ FIT štýl!

Októbrové vydanie FIT štýlu je tu! Čo všetko ťa v ňom čaká?

Opäť je tu pre vás ŠPECIÁLNA AKCIA PRE PREDPLATITEĽOV:

Predplaťte si FIT štýl na 1 rok a získajte darček: NIVEA Výživné telové mlieko Body Milk 250 ml v hodnote 6,39 Eur!

alebo

Predplaťte si DIGITÁLNU VERZIU ČASOPISU a získajte kávovar Caffisimo PURE len za 19,90 EUR!

Pozrieme sa na spánkovú depriváciu a kofeín, prekvapíme vás infoškami o grapefruite, ale aj o tom, že hodinky treba dezinfikovať. Z tém, ktoré vo vás zarezonujú, vyberáme:

Rozum v škrupine: Vlašské orechy

Pochádzajú z Perzie a ich história siaha tisíce rokov do minulosti. Svojím vzhľadom sa vlašské orechy podobajú tvaru mozgu. A nielen to. Oni dokonca svojim zložením pozitívne podporujú funkciu mozgu, zlepšujú zdravie srdca, trávenie, sú účinnou prevenciou pred vznikom cukrovky II. typu, zlepšujú plodnosť, kvalitu pokožky i vlasov.

Legendárne KIMČI: tá pravá vitamínová bomba na jeseň

Fermentované potraviny sú prospešné pri viac či menej závažných tráviacich ťažkostiach, no zároveň predstavujú výborný zdroj podpory a prevencie zdravého imunitného systému. Jesenné obdobie je každoročne pre náš organizmus skúškou imunity a prírodných pomocníkov nikdy nie je dosť. Tradičná zdravá pochúťka kórejskej kuchyne kimči má svojich fanúšikov aj v našich končinách. Je to výborná správa, pretože kimči prináša nesporné zdravotné benefity.

MIXOVANIE verzus ODŠŤAVOVANIE

Ak patríte medzi milovníkov ovocno-zeleninových štiav, možno ste sa aj vy niekedy zamýšľali nad otázkou, čo ponúka viac zdravotných výhod – odšťavovanie alebo mixovanie? Tu je dôležité poznamenať, že ide o dva rôzne spôsoby spracovania ovocia a zeleniny, ktoré sprevádzajú mnohé mýty a dokonca niektorí ani netušia, že je medzi smoothie a džúsom, prípadne šťavou rozdiel.

Vytvarujte svoje ramená

Pekne tvarované a silné ramená zaujmú každého, či sa nimi hrdí chlap alebo žena. Rameno sa skladá z troch svalov: prednej, strednej a zadnej hlavy. Každý z týchto svalov je zodpovedný za iný pohyb ruky. Predná hlava nám pomáha najviac pri predpažovaní a cvikoch určených na prsné svaly, ako sú kliky a tlakové cviky. Stredná hlava má na starosti rozpaženie a zaberá hlavne pri tlakových cvikoch na ramená. Zadná hlava má na starosti pohyb ruky vzad, spolu so svalmi chrbta. Zapája sa aj pri ťahových cvikoch na chrbát. Všetky tieto svaly, samozrejme, zaberajú pri každom cviku určenom na ramená, len pri niektorých zaberajú niektoré viac ako ostatné. Preto je dobré precvičiť počas tréningu viacero cvikov, aby ste zaťažili každý sval.

Buďte FIT aj v kancelárii 

Sedavý spôsob života, to je v dnešnej dobe už pomaly synonymom pre nezdravý štýl života. Lenže, buďme k sebe úprimní, väčšinou sa to nedá inak. Do práce chodíme, v práci veľa sedíme a do monitoru hľadíme dlho. Ako si udržať zdravie tak, aby sme ostali vo fit forme aj v kancelárii? Dá sa to. S našimi tipmi to pôjde ako po masle.

Páry, ktoré argumentujú, milujú sa viac

Medziľudské vzťahy sú niečo, čomu venujeme veľmi veľa času. Sme schopní donekonečna rozoberať susedu, ktorá má hlučné dieťa, kolegu, ktorý príliš často dovolenkuje, sesternice, ktoré už, podľa nás, dávno mali mať deti či manželov, ktorí zase prišli domov neskoro a nepáči sa nám ich pivný pupok. Ak vidíme zamilovaný seniorský pár, vzdycháme a tajne si prajeme zažívať na jeseň života to isté. Pokiaľ sa dostaneme do blízkosti k niekomu, kto je v partnerskom zväzku viac ako dvadsať rokov, okamžite si pýtame recept. Ako vydržať s niekým tak dlho, ako sa milovať napriek odreninám, ktoré občas prichádzajú? Veď aj naša obrúčka, ktorú denne nosíme, trošku stratila lesk, sem-tam sme ju obúchali o nábytok pri upratovaní, a to všetko na nej zanechalo škrabance.

+ skvelé recepty, tipy na zdravie a krásu a mnoho ďalších zaujímavých tipov, inšpirácií a informácií!