5 krokov domácej manikúry alebo Ukážte svetu krásne ruky!

Redakcia | 9. jún 2018
5 krokov domácej manikúry alebo Ukážte svetu krásne ruky!

Na pekné ruky nemusíte bežať k manikérke, skúste to doma samé.

5 krokov domácej manikúry

1. Kúpeľ na ruky

Pre ruky je základom a začiatkom domácej manikúry vhodný kúpeľ. Nezabúdajte, že ruky sú mimoriadne namáhané a vyžadujú si dôkladnú starostlivosť. Pohodlne sa preto usaďte a do malej vaničky alebo lavóra napustite teplú vodu príjemnej teploty.

Do kúpeľa môžete pridať kamilky, ale hodiť sa bude aj olivový olej a hrsť sušených levandúľ. Koža na rukách nie je natoľko zrohovatená, preto ju treba v prvom rade vyživiť. Pre tento účel poslúži aj mliečny kúpeľ, ktorý si zvykli užívať už staré Egypťanky.

TIP: Do pohára mlieka dajte pol prášku do pečiva a zmiešajte s dvoma lyžicami medu a dvoma lyžicami morskej soli. Po naliatí do kúpeľa nechajte ruky odpočívať 10 – 15 minút a následne šetrne zmyte a usušte.

2. Nechty a koža

Špeciálnou tyčinkou, ktorú si zaobstaráte v drogérii alebo v kolekcii na manikúru, jemne zatlačte kožu okolo nechtov dovnútra. Pokiaľ môžete, nezastrihávajte ju. Takéto drastické kroky kožu vysušia, podporia jej zrohovatenie, a navyše zhoršia jej elasticitu a kvalitu. V prípade, že je nutné isté časti odstrániť, uprednostnite radšej pinzetu a postupujte s ňou opatrne.

Manikérky odporúčajú namiesto klasických klieštikov a nožničiek skracovať nechty skôr pilníkom, a to diagonálne a zásadne v jednom a tom istom smere. V súčasnosti nájdete v drogériách nepreberné množstvo kvalitných prírodných pilníkov, ktoré zamedzujú štiepeniu nechtov a šetrne ich zaoblia.

3. Jemný píling

Kožu na rukách netreba drhnúť ako dlážku v kuchyni, cieľom je jemné odstránenie prebytočných vrstiev a celkové zjemnenie textúry. Použite buď klasický telový píling z drogérie, alebo si vyrobte vlastný.

Píling na ruky:

Pol šálky drvených mandlí zmiešajte s pol šálkou gréckeho jogurtu, pridajte med a olivový olej a zmesou ruky dôkladne premasírujte. Tento píling kožu krásne vyživí a hydratuje.

Na obmenu môžete využiť hrsť ovsených vločiek zmiešaných s hrsťou sušenej levandule, polievkovou lyžicou morskej soli a dostatočným množstvom kvalitného olivového oleja tak, aby ste vytvorili tekutú hmotu. Postupujte rovnako a po premasírovaní píling zmyte a ruky usušte.

4. Krásne a pestrofarebné

Ešte predtým, ako nanesiete požadovaný lak, potrite nechty výživným podkladovým náterom. Čo sa týka samotných farieb, túto sezónu je veľmi IN jarná hravosť. Odtiene žltej, zelenej, dokonca oranžová a sýto ružová pripomínajú kvety a budú na vašich rukách krásne ladiť. Samozrejme, vždy je možnosť oddať sa manikérke, ktorá vám vyčaruje osobité vzory a odtiene.

5. Krémovať, krémovať!

Nielen v zime, ale aj na jar a v lete. Ruky jednoducho potrebujú zvláčňovať a hydratovať, veď s nami pracujú každý deň. Nájdite si taký krém, ktorý vám vyhovuje – nejde o značku ani vôňu. V teplejších mesiacoch sú vhodnejšie ľahšie textúry a krémy plné vitamínov.

TIP: V domácich podmienkach siahnite po kréme na pokožku rúk. Na jeho výrobu zmiešajte 3 lyžice mandľového oleja s troma lyžicami kokosového oleja, pridajte 6 kvapiek ružového oleja a zahrievajte spolu s ôsmimi gramami nastrúhaného včelieho vosku, až pokým sa zmes nerozpustí. Precedenú zmes potom vyšľahajte ručným mixérom až do vychladnutia a dajte do sklenenej uzatvárateľnej nádoby. Vaše ručičky ho isto ocenia!

Ukážte svetu krásne nôžky!
Prečítajte si tiež:

Ukážte svetu krásne nôžky!

Fotogaléria