Účinná domáca pomoc pre mastnú pleť

Petra Ryšková | 20. november 2018
Účinná domáca pomoc pre mastnú pleť

Na tému mastnej pleti už bolo veľmi veľa názorov, diskusií a povier. Pravdou ale je, že mastná pleť vyžaduje omnoho väčšiu starostlivosť.

Bylinná terapia patrí k najstarším a najúčinnejším spôsobom liečby ako takej. Zo všetkých byliniek je treba spomenúť tie s najväčšou silou v boji so znížením tvorby kožného mazu. Pozor, byliny nie je vhodné užívať dlhodobo a bez prestávky!

Aloe vera na mastnú pleť

Pri liečbe mastnej pleti je vhodné kombinovať vonkajšiu lokálnu aplikáciu s vnútorným užívaním. Skvelé zloženie spôsobuje, že Aloe vera disponuje protizápalovými, dezinfekčnými a regeneračnými účinkami.

Lopúch zničí baktérie

Najčastejšie sa lopúch užíva vo forme odvaru z koreňa, prípadne ako obklady z koreňa alebo listov, ktoré prikladáme na postihnuté miesto. Lopúch si poradí s množstvom kožných problémov, ako sú napríklad drobné ranky, ekzémy, plesne, baktérie a iné.

Rumanček kamilkový mastnú pleť lieči

Rumanček, harmanček alebo kamilky – tri pomenovania pre jednu liečivú bylinu, ktorá má naozaj všestranné využitie a lieči na rôzne spôsoby. Rumanček dôkladne odstráni zápaly na pokožke a zmierni začervenanie, a to každodenným prikladaním obkladu z lyžičky harmančeka a štvrť litra vody.

Sú rýchle, účinné, cenovo dostupné a základ nájdeme aj doma v chladničke. Postačí si nájsť pár minút na ich prípravu.

Rumančeková maska

Účinnou maskou je práve maska z rumančeka, ktorú vyrobíme zmiešaním lyžičky rumančeka s domácim medom. Aplikujeme na celú tvár 1x týždenne.

Mastnej pleti prospeje aj uhorka a citrón 

Uhorková maska

Umytú a nakrájanú uhorku rozmixujeme. Do tejto hmoty pridáme lyžicu bieleho jogurtu a 4 - 5 lyžíc ovsených vločiek. Celé znovu rozmixujeme. Hotovú masku necháme na tvári pôsobiť 15 - 20 minút.

Citrónová maska

Pripravenú citrónovú šťavu zmiešame s medom a tvarohom a necháme pôsobiť 15 - 20 minút a následne zmyjeme vodou.