Jarné zeleninové smoothies

Dominika Bleščáková | 2. marec 2010
Jarné zeleninové smoothies

Zeleninové smoothiečka. Jedni ich milujú, druhí nenávidia. Dajte im šancu. Na sezónu čerstvého ovocia si ešte musíme chvíľu počkať a preto by bola škoda nevyužiť priam zázračné účinky zeleniny. Odľahčia váš organizmus, nabijú vás energiou, zlepšia vám pleť aj náladu a dodajú vám desiatky zdraviu prospešných vitamínov, minerálov a antioxidantov.Tak čo, ktoré smoothie vyskúšate ako prvé?

Avokádové smoothie so zeleným jačmeňom

Poznáte tzv. zelené superpotraviny? Zelený jačmeň je jedným z nich. Hoci sa môže popýšiť širokým spektrom zdraviu prospešných látok, chuťovo pasuje len málokomu. Skúste ho šikovne zakomponovať do smoothie a objavte s nami nové, netradičné chute.

RECEPT NÁJDETE TU

Mandľovo-kelové smoothie

Kel s mandľami? Môže to znieť ako divoká kombinácia, no dajte jej šancu. Kel je hotovou vitamínovou bombou, no málokomu chutí len tak. Zakomponujte ho teda do tohto lahodného smoothie a uvidíte, že razom naňho zmeníte názor.

RECEPT NÁJDETE TU

Smoothie Červená sila

Repa - kráľovná zeleniny. Hotová vitamínová bomba. A napriek tomu sa jej stále toľko ľudí oblúkom vyhýba. Patríte medzi nich? Chyba. Vyskúšajte toto "krvavé" smoothie a možno zmeníte názor.

RECEPT NÁJDETE TU

Sladké mrkvové smoothie

Mrkva - sladká a univerzálna zelenina, výborná vo vývare, v šaláte, ale aj v koláči či smoothie. V spojení so sladkým banánom a kyselkavým jabĺčkom dotvára úžasnú harmóniu chutí. Lyžička domáceho medu je už len čerešničkou na torte.

RECEPT NÁJDETE TU

Nezvyčajná explózia chutí

Toto smoothie je pre skutočných vyznávačov nezvyčajných chutí. Jemná horkosť rukoly, k tomu pálivosť čily zakončená lahodnou sladkosťou ananásu. Tak čo, odvážite sa na túto explóziu chutí?

RECEPT NÁJDETE TU