Tip na sviatočný obed: Jahňacie stehno s cesnakom a bylinkami

Júlia Rašlová | 25. december 2017
Tip na sviatočný obed: Jahňacie stehno s cesnakom a bylinkami

Jahňacina je mäso, ktoré má mnoho zdravotných výhod a je výborný zdroj esenciálnych mastných kyselín. Je tiež zásobárňou bielkovín, minerálov a vitamínov. Tento recept by výborne ladil s pečenou zeleninou (ako mrkva, paprika, bataty, paštrnák a cibuľa) a s jednoduchým zeleninovým šalátom.

  • Autor receptu: Júlia Rašlová
  • Čas prípravy: 105 min.
  • Porcie: 6

(bez lepku)

Výživové hodnoty na 1 porciu: 462 kcal

  • Tuky: 28 g
  • Bielkoviny: 49 g
  • Sacharidy:3 g 

POTREBUJEME:

  • 1 ks jahňacieho stehna z farmárskeho chovu (cca 2 kg)
  • čerstvý rozmarín a oregano
  • 1 hlavičku cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • plátky masla 

Ako budete postupovať? Kliknite na obrázok:

Prajeme vám dobrú chuť:)