Tip na sviatočný obed: Jahňacie stehno s cesnakom a bylinkami
foto: istockphoto.com
Jahňacina je mäso, ktoré má mnoho zdravotných výhod a je výborný zdroj esenciálnych mastných kyselín. Je tiež zásobárňou bielkovín, minerálov a vitamínov. Tento recept by výborne ladil s pečenou zeleninou (ako mrkva, paprika, bataty, paštrnák a cibuľa) a s jednoduchým zeleninovým šalátom.
- Autor receptu: Júlia Rašlová
- Čas prípravy: 105 min.
- Porcie: 6
(bez lepku)
Výživové hodnoty na 1 porciu: 462 kcal
- Tuky: 28 g
- Bielkoviny: 49 g
- Sacharidy:3 g
POTREBUJEME:
- 1 ks jahňacieho stehna z farmárskeho chovu (cca 2 kg)
- čerstvý rozmarín a oregano
- 1 hlavičku cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- plátky masla
Ako budete postupovať? Kliknite na obrázok:
Prajeme vám dobrú chuť:)