Jahňacie stehno s cesnakom a bylinkami
Máte už dosť šalátu a ryby?
Suroviny
- 1 ks jahňacieho stehna z farmárskeho chovu (cca 2 kg)
- čerstvý rozmarín a oregano
- 1 hlavičku cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- plátky masla
Postup
1. Stehno nachystáme deň vopred.
2. Nožom doň urobíme priečne zárezy.
3. Cesnak ošúpeme, pretlačíme a zmiešame so soľou a olivovým olejom. Takto pripravenú zmes vtrieme do zárezov, ktoré sme v stehne urobili. S pastou, ktorá nám zostala, potrieme celé stehno.
4. Zoberieme vetvičky rozmarínu a oregana a vtlačíme opäť do zárezov.
5. Takto pripravené stehno vložíme na plech, zakryjeme alobalom a necháme v chladničke cez noc odležať.
6. Na druhý deň ešte poukladáme na stehno plátky masla, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C jednu hodinu, zakryté alobalom.
7. Po hodine stehno odokryjeme a pomaly dopekáme dozlatista.