Jahňacie stehno s cesnakom a bylinkami

Autor receptu: Júlia Rašlová | 24. december 2017
Jahňacie stehno s cesnakom a bylinkami

Máte už dosť šalátu a ryby?

Suroviny

  • 1 ks jahňacieho stehna z farmárskeho chovu (cca 2 kg) 
  • čerstvý rozmarín a oregano
  • 1 hlavičku cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • plátky masla

Postup

1. Stehno nachystáme deň vopred.

2. Nožom doň urobíme priečne zárezy.

3. Cesnak ošúpeme, pretlačíme a zmiešame so soľou a olivovým olejom. Takto pripravenú zmes vtrieme do zárezov, ktoré sme v stehne urobili. S pastou, ktorá nám zostala, potrieme celé stehno.

4. Zoberieme vetvičky rozmarínu a oregana a vtlačíme opäť do zárezov.

5. Takto pripravené stehno vložíme na plech, zakryjeme alobalom a necháme v chladničke cez noc odležať.

6. Na druhý deň ešte poukladáme na stehno plátky masla, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C jednu hodinu, zakryté alobalom.

7. Po hodine stehno odokryjeme a pomaly dopekáme dozlatista.