Vedeli ste? Ak budete jesť cviklu, budete krásne. Vyskúšajte tento recept
Zelenina s obsahom karoténu je výbornou voľbou, ako sa prírodnou cestou postarať o svoju pokožku. Karotén kožu chráni a podporuje jej obranyschopnosť a pružnosť. Ale, že by to mohla byť práve aj cvikla, vás asi nenapadlo, však?
Okrem karoténu sa môže červená repa pochváliť aj vitamínom E, azda najpreferovanejším pomocníkom mladosti a krásy.
Jesť cviklu = budete krásne.
Dobré éčko spomaľuje starnutie buniek a je účinným antioxidantom. Konzumácia cvikly podporuje rast a pevnosť vlasov a rovnako osoží aj nechtom a nechtovým lôžkam.
Krásne nechty, navyše, zabezpečí aj zinok, jód a meď. V neposlednom rade podporí práve krásu a elasticitu pokožky.
CVIKLA: posilní vašu imunitu a pripraví vás na mrazivé dni
Vyskúšajte jej účinky napríklad vo vynikajúcom šaláte s pečenou cviklou.
Vyskúšajte tento recept: Pečená cvikla
- 400 gramov cvikly predvarte domäkka.
- Na panvici si na kvalitnom olivovom oleji opečte rascu, premiešajte s balzamikovým octom, soľou a korením a naneste na ošúpanú, na plátky pokrájanú uvarenú cviklu.
- V zapekacej miske pečte prikryté alobalom asi 30 minút.
- Tesne pred vybratím z trúby pridajte špenátové listy tak, aby sa nespiekli.
- Po vybratí už môžete čarovať podľa vlastnej chute.
Odporúčame do šalátu pridať natrhaný tvrdší kozí syr, ale vynikajúci bude aj syr feta.
Na doplnenie celého spektra živín budú veľmi vhodné píniové alebo vlašské orechy, prípadne aj kvapka medu.