Móda a líčenie pre „ryšavky“. Toto sa vám hodí

Diana Mašlejová | 24. október 2017
Móda a líčenie pre „ryšavky“. Toto sa vám hodí

Farba svetra alebo sukne k farbe vlasov? Stojíte ráno pred skriňou a lovíte v nej, čo vám pristane? Tak ako blondínam a brunetkám pristane určitá farba a líčenie, ryšavky majú tiež svoje špecifiká v móde a líčení, ktoré podčiarknú ich krásu.

Móda pre „ryšavky“

Červenkastý a medený odtieň vlasov je v súčasnosti IN. Volia ho už nielen dámy s bledšou pleťou, ale stáva sa príťažlivou pre všetky typy. Či už ako súčasť ombré, a teda zafarbených prameňov vlasov smerom ku koncom, alebo ako jednoliaty tón.

Čítajte tiež: Ryšavky - ženy, ktoré vyžarujú sexepíl a osobitý šarm

Medená farba s odleskami evokuje jesenný teplý typ a aj keď už móda v poslednej dekáde porušuje všetky vopred zaužívané pravidlá, niektoré zásady predsa len prežili. Napríklad tá, že k medenej a červenej farbe sa hodia zemité farby, ktoré ju najlepšie zvýraznia.

  • Kombinácia zelenej, hnedej, či žltej bude pre vás ideálna.
  • Vyhnúť by ste mali studeným tónom, a to najmä kovovej modrej, ružovej, ale opatrne aj s čiernou a bielou. 
  • Čo sa líčenia týka, pri dámach s prirodzenou, ale i získanou medenou farbou jednoznačne platí pravidlo menej je viac.
Prečítajte si aj: Túžite po medených vlasoch? Pozor, nepristanú každému

Líčenie pre ryšavky

Znamená to teda, že na výrazné líčenie radšej zabudnite. Zlatistý odtieň púdru v kombinácii s maskarou (najlepšie v hnedom odtieni) bude pre vás ideálny. Výborne k vám bude ladiť aj rúž v broskyňovej, alebo hnedastej farbe, a čo sa týka očí, sekne im oranžový, hnedastý, alebo zelený tón.

Jemné kontúrovanie je ale alfou i omegou, a tak si radšej vyberte medzi výraznejšími očami a perami a nekombinujte oboje naraz.