Strácate energiu a deptá vás pocit materiálneho nedostatku? Osprchujte sa zlatom!

Redakcia | 2. január 2024
Strácate energiu a deptá vás pocit materiálneho nedostatku? Osprchujte sa zlatom!

Spájame si ho najmä s minerálmi a horninami, vyskytuje sa ale aj vo vode, a to najviac v morskej, aj v rastlinách, v miniatúrnych množstvách prakticky všade.

Symbol zlata

Už len zlatá farba sa stala symbolom večnej mladosti, obnovy, bohatstva, a teda aj sebavedomia a výnimočnosti. V aurasome, ktorá lieči pomocou farieb, energie rastlín a drahých kameňov, vyjadruje múdrosť, veľký strach, tiež túžbu, extázu, zbožňovanie či napríklad útechu a stálosť, fyzicky pôsobí na chrbticu, nervy, pokožku.

Zlato samotné v mnohých civilizáciách symbolizovalo božstvo. Pre Mayov, Aztékov a Egypťanov zlato predstavovalo silu a životodarnosť uctievaného Slnka. Zlatý svätý grál vyjadroval najvyššiu múdrosť a moc, aj cieľ, ktorého dobytie stojí mimoriadne úsilie.

Vo východnej medicíne je zlato spájané s mužským princípom, astrológovia ho prisudzujú hviezdnemu znameniu Leva, čiže kráľovskému zvieraťu a východné liečebné systémy s ním spájajú najmä pupočnú čakru.

Energia zlata pôsobí na pupočné centrum a solar plexus, môžeme si ním pomáhať prikladaním na stred čela (tretie oko) a temeno. Liečitelia pracujúci s energiami drahých kameňov a kovov zlatom posilňujú odhodlanie prekonávať ťažké chvíle v živote, vitalizujú ním starnúce telesné orgány a nabudzujú psychickú aktivitu až do neskorého veku.

Tip: Osprchujte sa zlatom. Mentálne.

Strácate energiu a deptá vás pocit materiálneho nedostatku?

Môže pomôcť vizualizácia farebnej sprchy, najlepšie pri skutočnom sprchovaní. 

Keď sa umyjete, nechajte po sebe stále stekať prúdy vody, len si ju najprv predstavujte fialovú, tá čistí duchovne, čiže uľavuje napätej psychike.

Potom zelenú, ktorá ozdravuje telo, a nakoniec na seba púšťajte „zlatú vodu"

Neznamená to, že vám niekto zhora naleje konto, ale zlatá sprcha pozdvihuje sebadôveru a zároveň vieru, že si zaslúžime dostatok a že ho máme na dosah.

Podľa ezoterických konceptov tak svojou myšlienkou priťahujeme hojnosť.