Všimli ste si? Muži žiadnym vianočným šialenstvom netrpia? Prečo ženy áno?

Redakcia FIT štýl | 14. december 2017
Všimli ste si? Muži žiadnym vianočným šialenstvom netrpia? Prečo ženy áno?

Na Vianoce vraj musí všetko dokonalé – dokonale uprataný byt, dokonalá večera, dokonalé ľudské vzťahy. Ťažko povedať, kde sa táto predstava vzala, ale prekvapivo jej takmer všetci veríme.

Nemajte veľké očakávania

Zmiernite svoje očakávania, pretože všetko aj tak bude nakoniec úplne inak.

A nie je nič horšie, ako byť na Vianoce sklamaná, že sa niečo pokazilo. Ak sa celý rok hádate so svojím partnerom, ťažko čakať, že práve na Vianoce budete mať pokojnú a ešte k tomu spokojnú a šťastnú domácnosť.

Skôr sa pripravte na ďalší diel výmeny názorov. Deti budú hnevať ako obvykle. Vo všedné dni si to tak neberiete, ale cez Vianoce by sa predsa mohli upokojiť, myslíte si. Lenže ony sa neupokoja.

K tomu ešte presolíte polievku, sviečka prepáli koberec a pes zašpiní čerstvo zavesené voňavé závesy. Ak nečakáte, že všetko musí byť perfektné, prípadné sklamanie vás ani zďaleka tak nezasiahne.

 Muži žiadnym vianočným šialenstvom netrpia

Veď ide koniec koncov len o pár dní, ktoré by vlastne neboli ničím výnimočným, ak by sme im nedali zvláštny význam. Vianoce sú síce krásne sviatky, ale nemusia také byť za každú cenu. Všimnite si prosím, že muži žiadnym vianočným šialenstvom netrpia.

V pokoji pokračujú v zavedenom životnom štýle, akoby žiadne sviatky ani neboli. Stretávajú sa s priateľmi, hrajú obľúbené športy, večer si pustia dobrý film (alebo ešte lepšie vianočnú rozprávku) a vôbec nevnímajú, že ich partnerka sa práve rúca pod náporom predvianočných povinností.

Muži nie sú nikdy pred sviatkami kandidátmi na psychické vyčerpanie. Naopak, vedia si ich užiť – berú deti von pozorovať vianočného kapra v kadiach, chodia kradnúť už napečené pečivo a dobre sa pri tom bavia.

Možno namietnete, že by ste si tiež dokázala užiť všetko príjemné, čo s vianočnému sviatkami súvisí, keby za vás povinnosti urobil niekto iný. V tom prípade ale neostáva nič iné, ako požiadať o pomoc, alebo toho jednoducho robiť menej.