Pokožka bez problémov a lepšie trávenie. Môže za to tento zázrak!

Redakcia FIT štýl | 4. január 2018
Pokožka bez problémov a lepšie trávenie. Môže za to tento zázrak!

ALOE je známa svojimi účinkami na naše zdravie a krásu už od nepamäti. Môžete si pestovať aloe doma alebo si zakúpiť gelové prípravky, ktoré budú účinným prostriedkom na rôzne rany, dokonca tinktúry, ktoré si pridáte do vody.

Sibírsky ženšen - životabudič, ktorý vás zaručene postaví na nohy.

Pokožka bez problémov a lepšie trávenie s Aloe

Opary, akné, ekzémy, poranenia hmyzom. To všetko pomôže liečiť gél z Aloe Vera. Na postihnuté miesto naneste malé množstvo a nechajte podľa potreby pôsobiť 10 – 15 minút. 

Ak použijete gél domácej výroby, dajte pozor, aby ste pri vyberaní dužiny nepoužili i extrakt z listov. Tie môžu, naopak, pokožku dráždiť, preto treba byť pri príprave zvlášť opatrní.

Pri vnútornom užití je známa pre svoj pozitívny vplyv na trávenie. Harmonizuje tráviacu sústavu, lieči zápchu i črevné problémy, pomáha odstrániť nadúvanie aj nechutenstvo. Stačí však pomerne malé množstvo, pol čajovej lyžičky šťavy ráno.

Pozor! Tomuto domácemu receptu by sa mali podľa rád odborníkov vyhnúť tehotné mamičky, ženy s gynekologickými problémami a ľudia trpiaci hemoroidmi a problémami s obličkami.

 

Ako Aloe Vera pestovať?

Ak sa rozhodnete spríjemniť si svoje bývanie s Aloe Vera, nielenže budete mať v kvetináči krásnu dekoratívnu sukulentnú rastlinu, získate navyše aj živú lekárničku, ktorú môžete mať vždy poruke.

Aloe Vera pritom nie je zvlášť náročná na pestovanie, stačí ju polievať raz do týždňa, svedčí jej svetlé miesto a ľahká, prevzdušnená pôda. Pri pestovaní by ste sa mali vyhnúť priamemu slnečnému žiareniu a prehnanému polievaniu.

V zime je dobré kvetináč s rastlinou uskladniť do chladnejšej miestnosti (okolo 13 °C), kde však nebude chýbať dostatočné svetlo. Ak máte známeho, ktorý rastlinku pestuje, poproste ho o odrezok. Ak ho po dvoch dňoch zasadíte do zmesi piesku a kvalitného kompostu, Aloe Vera môže skrášľovať aj vás príbytok.