Túžite dosiahnuť vysnívanú postavu? Chce to celkovú zmenu životného štýlu a jedálneho lístka!

Martin Chudý, SPRACOVALA: Dagmar Baluchová | 22. september 2017
Túžite dosiahnuť vysnívanú postavu? Chce to celkovú zmenu životného štýlu a jedálneho lístka!

Vyskúšali ste niekoľko diét a každá skončila fiaskom? Opäť vás musíme presviedčať, že jediná cesta je cesta zdravého životného štýlu? Čítajte ďalej.

Ak chcete dosiahnuť vysnívanú postavu, ktorá pôjde ruka v ruke so zdravým telom, mali by ste sa zamerať na celkovú zmenu životného štýlu a jedálneho lístka, ktorá bude dlhodobo udržateľná a za ktorou pôjdete krok po kroku.

Po takejto zmene nielenže čoskoro túto postavu dosiahnete a s ľahkosťou ju udržíte, ale zároveň ozdravíte svoje telo, ktoré sa vám za to časom odmení.

Čítajte tiež: Dve podstatné skutočnosti, ktoré by ste mali zvážiť, ak chcete schudnúť

Zapamätajte si, chudnutie by nemalo byť o odopieraní si niečoho a o sebatrýznení, ale o spoznávaní nových možností a chutí, ktoré budú viesť k trvalému zdraviu.

Opäť existuje veľa spôsobov, ako zdravo chudnúť a dosiahnuť vysnívanú postavu. Niekto odporúča jesť 5 až 6-krát denne, iní odporúčajú jesť 2 až 3-krát denne, alebo prípadne len raz denne.

Čítajte tiež: Vegánstvo - diéta alebo životný štýl?

Niekto považuje raňajky za najdôležitejšie jedlo dňa, iní ich odporúčajú vynechať. Z vlastnej skúsenosti viem, že všetky tieto postupy fungujú. Tiež rôzni autori odporúčajú konzumovať rôzne pomery makroživín v podobe tukov, sacharidov a bielkovín.

Niekto odporúča konzumovať nízkosacharidovú a vysokotučnú alebo vysokobielkovinovú stravu, iní odporúčajú vysokosacharidovú a nízkotučnú stravu. Tiež sa môžete stretnúť s rozdielnymi odporúčaniami pre druhy makroživín. Niekto propaguje vegetariánsku či surovú stravu, iní zasa prevažne mäsitú a živočíšnu.

Čo je však podstatné, odporúčania týchto autorov väčšinou fungujú, aspoň u niektorých ľudí, u ktorých často vedú aj k trvalému zdraviu. Preto nijako nechcem odsúdiť ten či onen spôsob dosahovania vysnívanej postavy. Každý z nich má svoje pre a proti a v tomto článku nie je priestor na ich hlbšiu analýzu.

Mohlo by vás zaujímať: 6 CHÝB, ktorých sa mnohí vegetariáni dopúšťajú

Nech si však vyberiete ktorýkoľvek spôsob, pamätajte, že by ste pri jeho dodržiavaní mali pociťovať:

  • Absenciu hladu
  • Dostatok energie
  • Hladko fungujúce trávenie
  • Potešenie zo skonzumovaných jedál
  • Sviežu myseľ
  • Hrdosť zo seba samého 
Mohlo by vás zaujímať: CHIA semienka a chudnutie. Ako spolu súvisia?