Môže sa chlap zmeniť? Alebo, je to iba naša naivita a zbožné prianie

Redakcia | 7. november 2017
Môže sa chlap zmeniť? Alebo, je to iba naša naivita a zbožné prianie

Niektoré ženy si myslia, že ak budú muža oddane milovať, zmení sa. Je však veľmi ťažké predstaviť si, že muž, ktorý je nenapraviteľný sukničkár, bude vďaka našej láske ako šibnutím čarovného prútika vzorom verného chlapa.

Takisto muž, ktorý je mamičkiným maznáčikom, len ťažko zmení svoje priority a staneme sa pre neho číslom jeden. Bohužiaľ, mať rád nestačí a muža nezmení ani príchod potomka, čo si mnoho žien naivne nahovára.

Čítajte tiež: Zdá sa vám, že za všetko môžu problematickí chlapi a ženy sú obete?

Môže sa chlap zmeniť?

Podstata muža sa, jednoducho, nezmení nikdy, aj keď určité postoje a návyky sa formovať dajú, ale iba v jednom jedinom prípade. „Ktokoľvek sa môže zmeniť, ale iba v prípade, že on sám chce a na svojej zmene zapracuje.

Tlačiť muža do akejkoľvek zmeny, ktorú on sám nechce, je manipulácia a úplná strata času i energie.

Naša naivita?

Nemôže sa to nikdy podariť. Žena si môže krátkodobo myslieť, že sa jej darí chlapa zmeniť, ale pokiaľ je to za cenu jeho ústupkov a pocitov prehry či nevôle, tak jej víťazstvo dlho nevydrží a nikdy nepovedie k spokojnému vzťahu.

Mohlo by vás zaujímať: Vekovo nevyrovnané vzťahy. Majú šancu na prežitie?

Vo vzťahu, v ktorom je jeden z partnerov víťaz a druhý porazený, chýba obojstranná spokojnosť a láska. Takýto vzťah skôr či neskôr skončí a predtým, ako sa tak stane, panujú v ňom väčšinou hádky a výčitky.

Ak sa chce jeden z partnerov zmeniť a žiť inak, je na veľmi dobrej ceste uspieť. Predovšetkým vtedy, ak ho druhý partner v tejto zmene podporí,“ radí odborníčka na vzťahy.

Čítajte tiež: Niekoľko typov vzťahov, ktoré nikdy nefungujú