Bleskové dezerty

Bleskové dezerty
5.11.2016 v kategórii Výživa, autor Redakcia, foto: istockphoto.com

.. od Janky Varholákovej nadšenej „cukrárky domácej“, ako sa sama nazvala.

Sladko-zdravé recepty od pani Janky z Prievidze nás zaujali hlavne rýchlou a jednoduchou prípravou.

Janka: "piecť a vymýšľať sladké dobroty som začala hlavne kvôli mojim trom synom. Veľa športujú a vždy pýtajú „niečo sladké“, tak som hľadala cestu, ako urobiť to sladké aj zdravšie, a zrazu sa stala z toho moja veľká vášeň. Tieto dva recepty zvládne naozaj aj úplný začiatočník. Dúfam, že budú chutiť.

"Šťavnatý"

Suroviny:

  • 2 balenia špaldových piškót podhovastých (je možné kúpiť v bio obchodoch)
  • 400 g gréckeho jogurtu
  • 4 PL agáve sirupu (agáve pridávajte po častiach a podľa vlastne chuti si pridajte alebo uberte)
  • 200 ml kokosovej šľahačky
  • 300 g malín šťava z dvoch pomarančov
  • 4 PL marhuľového džemu
  • 1 balenie želatíny 

Postup:

  1. Maliny umyte, dajte do misky. Popučte vidličkou, aby pustili šťavu a prepasírujte cez sito.
  2. Piškóty poukladajte na dno menšieho plechu a pokvapkajte ich šťavou z pomaranča. Potrite tenkou vrstvou marhuľového džemu, najlepší je s kúskami ovocia, a prikryte ďalšou vrstvou piškót. Pokvapkajte šťavou z pomaranča.
  3. Kokosovú šľahačku vyšľahajte dotuha.
  4. Prepasírovanú šťavu z malín rozmiešajte so želatínou a zahrejte. Za stáleho miešania na miernom ohni počkajte, až kým nezačne hustnúť.
  5. K jogurtu pridajte malinovú zmes, agáve a primiešajte vyšľahanú kokosovú šľahačku.
  6. Zmes rovnomerne rozotrite na piškóty v hrubšej vrstve. 7. Nechajte cez noc v chladničke.

Skúste od pani Janky aj: Chia pohár s ríbezľami a čučoriedkami
alebo
tip na raňajky: Lievance z banánov a ovsených vločiek