Máte mlsný jazýček? Pripravte si tento bleskový koláčik
![Máte mlsný jazýček? Pripravte si tento bleskový koláčik](https://fitastyl.sk/fileadmin/thumbs/625x300-out/user_upload/FIT_styl/recepty/baking1.jpg)
foto: istockphoto.com
.. od Janky Varholákovej nadšenej „cukrárky domácej“, ako sa sama nazvala.
Sladko-zdravé recepty od pani Janky z Prievidze nás zaujali hlavne rýchlou a jednoduchou prípravou.
Janka: "piecť a vymýšľať sladké dobroty som začala hlavne kvôli mojim trom synom. Veľa športujú a vždy pýtajú „niečo sladké“, tak som hľadala cestu, ako urobiť to sladké aj zdravšie, a zrazu sa stala z toho moja veľká vášeň. Tieto dva recepty zvládne naozaj aj úplný začiatočník. Dúfam, že budú chutiť.
Prečítajte si tiež:
Lievance z banánov a ovsených vločiek
"Šťavnatý"
Suroviny:
- 2 balenia špaldových piškót podhovastých (je možné kúpiť v bio obchodoch)
- 400 g gréckeho jogurtu
- 4 PL agáve sirupu (agáve pridávajte po častiach a podľa vlastne chuti si pridajte alebo uberte)
- 200 ml kokosovej šľahačky
- 300 g malín šťava z dvoch pomarančov
- 4 PL marhuľového džemu
- 1 balenie želatíny
Postup:
- Maliny umyte, dajte do misky. Popučte vidličkou, aby pustili šťavu a prepasírujte cez sito.
- Piškóty poukladajte na dno menšieho plechu a pokvapkajte ich šťavou z pomaranča. Potrite tenkou vrstvou marhuľového džemu, najlepší je s kúskami ovocia, a prikryte ďalšou vrstvou piškót. Pokvapkajte šťavou z pomaranča.
- Kokosovú šľahačku vyšľahajte dotuha.
- Prepasírovanú šťavu z malín rozmiešajte so želatínou a zahrejte. Za stáleho miešania na miernom ohni počkajte, až kým nezačne hustnúť.
- K jogurtu pridajte malinovú zmes, agáve a primiešajte vyšľahanú kokosovú šľahačku.
- Zmes rovnomerne rozotrite na piškóty v hrubšej vrstve. 7. Nechajte cez noc v chladničke.
Prečítajte si tiež: