Lievance z banánov a ovsených vločiek

Janka Varholáková | 4. Nov 2016
Lievance z banánov a ovsených vločiek

Čo tak fit raňajky? Skúste lievance od Janky Varholákovej, nadšenej „cukrárky domácej“, ako sa sama nazvala.

Suroviny

  • 2 banány
  • 2 vajcia
  • 6 PL ovsených vločiek jemne mletých
  • ovocný džem
  • kokosový olej na pečenie

Postup

  1. Popučte banány, premiešajte ich s rozšľahanými žĺtkami a pridajte ovsené vločky.
  2. Na panvici na palacinky zahrejte malé množstvo kokosového oleja a z cesta upečte malé tenké lievance.
  3. Lievance potrite obľúbeným džemom – nám najviac chutí so slivkovým lekvárom alebo marhuľovým džemom. Prípadne ich pokvapkajte medom a posypte strúhaným kokosom.