Recept na lahodné kakao s kardamónom na chladné večery

Ing. Jana Tesák Potomová | 21. december 2017
Recept na lahodné kakao s kardamónom na chladné večery

Kardamón je úžasná, priam luxusná prísada, ktorá podčiarkne chuť aj toho najobyčajnejšieho nápoja. Tým nemyslíme, že práve kakao je obyčajné, len kardamón mu pridá ešte luxusnejší podtón a inak chladný zimný večer nadobudne neuveriteľné čaro.

Vôňa Vianoc: BADIÁN
Prečítajte si tiež:

Vôňa Vianoc: BADIÁN

Kakao s kardamónom na chladné večery musíte ochutnať

Potrebujete:

  • 8 kardamónových zrniek
  • 1l alebo 4 hrnčeky mandľového mlieka (môže byť i kravské mlieko)
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 2 lyžice agávového sirupu
  • 1 lyžička prírodného vanilkového extraktu
  • 50 g postrúhanej tmavej čokolády
  • 1 lyžička mletého kardamónu


foto: istockphoto.com

Postup je jednoduchý:

  • Kardamónové zrná roztlačíme plochou stranou noža a dáme do hrnca.
  • Pridáme mandľové mlieko, kakaový prášok, agávový sirup a vanilkový extrakt a za častého miešania pomaly prevaríme.
  • Rozdelíme do 4 hrnčekov, posypeme postrúhanou čokoládou a mletým kardamónom a ihneď podávame.