Jednoduché plnené šampiňóny
Jednoduché recepty máme naozaj radi! Obzvlášť keď sú zdravé.
Suroviny
- 6 veľkých (portobello) šampiňónov,
- 1/4 šálky domácej strúhanky z celozrnného pečiva,
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu,
- 1/2 malej šálky najemno nasekanej červenej papriky,
- 1 PL masla,
- 1/2 cibule,
- 2 PL čerstvej bazalky,
- 2 PL rozmarínu,
- 1 strúčik cesnaku,
- soľ,
- mleté čierne korenie.
Postup
Šampiňóny umyjeme a zbavíme hlúbikov. Klobúčik si necháme na neskor. Hlúbiky nakrájame najemno, zmiešame so strúhankou, bazalkou, rozmarínom, cesnakom, soľou a korením v kuchynskom mixéri. Zmes vložíme bokom do misy. Na rozohriatu panvicu dáme maslo a zľahka orestujeme cibuľu s paprikou. Dáme dole z ohňa a vmiešame do strúhankovej zmesi.
Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie a poukladáme naň šampiňóny a naplníme ich zmesou. Dáme zapiecť do rúry na 175°C, po dobu 15-20 minút. 7-8 minút pred pečením posypeme parmezánom a necháme dopiecť.
Podávame napríklad s tekvicovým alebo karfiolovým pyré, no skvelé sú i samotné. Dobrú chuť!