Jednoduché plnené šampiňóny

Iveta Škrabáková | 18. jún 2019
šampiňóny, plnené, šampióny, obed, večera, stuffed, plnka, gril, grilované, fit, jedlo, vegetarián, vegetariánske, bez mäsa, mňam

Jednoduché recepty máme naozaj radi! Obzvlášť keď sú zdravé.

Suroviny

  • 6 veľkých (portobello) šampiňónov,
  • 1/4 šálky domácej strúhanky z celozrnného pečiva,
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu,
  • 1/2 malej šálky najemno nasekanej červenej papriky,
  • 1 PL masla,
  • 1/2 cibule,
  • 2 PL čerstvej bazalky,
  • 2 PL rozmarínu,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie. 

Postup

Šampiňóny umyjeme a zbavíme hlúbikov. Klobúčik si necháme na neskor. Hlúbiky nakrájame najemno, zmiešame so strúhankou, bazalkou, rozmarínom, cesnakom, soľou a korením v kuchynskom mixéri. Zmes vložíme bokom do misy. Na rozohriatu panvicu dáme maslo a zľahka orestujeme cibuľu s paprikou. Dáme dole z ohňa a vmiešame do strúhankovej zmesi.

Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie a poukladáme naň šampiňóny a naplníme ich zmesou. Dáme zapiecť do rúry na 175°C, po dobu 15-20 minút. 7-8 minút pred pečením posypeme parmezánom a necháme dopiecť. 

Podávame napríklad s tekvicovým alebo karfiolovým pyré,  no skvelé sú i samotné. Dobrú chuť!