Zabudnutý žraločí olej? Je to významný a ozdravný prostriedok.

Redakcia | 5. marec 2017
Zabudnutý žraločí olej? Je to významný a ozdravný prostriedok.

Aktivizuje imunitný systém, ak prepukne ochorenie, má omnoho ľahší priebeh. Žraločí olej významným spôsobom ovplyvňuje starnutie organizmu z hľadiska tvorby ochranných bunkových membrán.

Táto špecialita pochádza z oblasti severských štátov. Je súčasťou tradičnej medicíny a tamojší rybári ho užívajú dodnes na posilnenie organizmu a zvýšenie kondície, hojenie rán, zmenšovanie opuchov.

Olej získavaný zo žraločej pečene má totiž silné regeneračné účinky. Je bohatý na vitamíny A, D a E, nenasýtené mastné kyseliny, alkyglyceroly, squalamín. Squalamín je prohormón, z ktorého sa tvorí ochranný HDL cholesterol a z neho steroidné pohlavné hormóny, ako je pregnenolon.

Čítajte tiež: Poznáte MUMIO? Čierny zázrak alebo podvod?

Tým podstatným, čo ale robí zo žraločieho oleja významný ozdravný prostriedok, je podľa zistení japonských vedcov z počiatku 20. storočia alkyglycerol. Je to látka stimulujúca biele krvinky, makrofágy, cytokíny a krvné doštičky.

Prirodzene sa vyskytuje v materskom mlieku, kostnej dreni, pečeni a slezine a významnou mierou sa podieľa na obranyschopnosti organizmu tým, že aktivuje tvorbu protilátok.

„Olej získavaný zo žraločej pečene má totiž silné regeneračné účinky. Je bohatý na vitamíny A, D a E, nenasýtené mastné kyseliny, alkyglyceroly, squalamín.“

Žraločí olej ďalej chráni pred rozvojom alergií, je podporným prostriedkom pri onkologickej liečbe (pomáha najmä pri ochrane organizmu pred vedľajšími účinkami ožarovania a chemoterapie), viaže na seba toxické látky a uľahčuje ich vylučovanie z organizmu.

Býva však využívaný tiež pre svoje nepopierateľne priaznivé efekty na pokožku.

  • podporuje hojenie rán
  • upokojuje podráždenú ekzematickú pokožku
  • omladzuje starnúcu pleť

Užíva sa vnútorne i zvonka.

Mohlo by vás zaujímať: Chcete najlepší a najlacnejší multivitamín? Naklíčte si ho!