Lievance z ovsených vločiek

Redakcia | 27. september 2016
Lievance z ovsených vločiek

Raňajky alebo dezert?

Suroviny

  • 250 g ovsených vločiek,
  • 250-300 ml mlieka,
  • 1 lyžica rozpusteného masla,
  • prášok do pečiva,
  • 250 g nízkotučného tvarohu,
  • 250-300 g celozrnnej/hladkej múky,
  • štipka soli,
  • 2 vajcia



Postup

Ovsené vločky nasypeme do misky a zalejeme vlažným mliekom. Ponorené ich necháme pol hodiny odstáť. Do misy dáme jeden tvaroh, celozrnnú múku, vajcia, roztopené maslo, štipku soli a lyžičku prášku do pečiva. Všetko zmiešame s ovsenými vločkami a podľa potreby zalejeme ešte trochou mlieka, až vznikne riedke cesto, ktoré necháme ešte 15 minút odpočinúť. Lievance smažíme na oleji, na dobrej panvici možno aj bez oleja. Hotové možno dochutiť podľa vlastnej fantázie.

Fotogaléria