LUJZA: Kamoška

LUJZA | 17. november 2017
LUJZA: Kamoška

Štyridsiatnička Lujza má tri deti, byt v meste a úžasného chlapa. Na stránkach Fit štýlu sa vám bude pravidelne „hlásiť, chváliť či sťažovať sa“. Občas ju vytočí chlap, občas šéfka, podstatou však zostáva nadhľad.

Vzťah so svokrou je vždy hrou so zápalkami. Tá moja je milá, obetavá, priznávam, že aj kočka a na svoj vek vôbec nevyzerá. ALE. Vždy je to svokra. Občas pustí hlášku, podpichne, stačí ju však len upozorniť, že ma vlastne učí, ako sa mám správať k svojim nevestám a zaťom.

Zasmejeme sa a ideme ďalej. Som si istá, že v každej, aj tej najlepšej svokre drieme kúsok tej filmovej, ktorá trápila Jennifer Lopez v skvelej komédii práve o vzťahu svokra – nevesta. A medzi nami: ja asi tiež nebudem iná!

Nedávno sa novým členom našej domácnosti stala sušička bielizne. Verte-neverte, ak by som si mohla nechať doma len jeden z výdobytkov tejto doby, práve táto kamoška by u nás ostala. Voňavá, mäkkučká bielizeň, žiadne stojany na sušenie, žiadne žehlenie.

Dolce vita! Zvykli sme si na seba až tak, že keď ju pár dní nezapnem, vymyslím si dôvod a periem a suším, napríklad, plyšové hračky. Keďže môj muž trošku „narástol“, určite vplyvom skvelej stravy a môjho kuchárskeho umenia, stala sa sušička aj jeho kamoškou a veľmi rád sa na ňu vyhovára pri každom kuse oblečenia, ktoré mu je odrazu obtiahnuté alebo ho nezapne. Že to preto, lebo „sa zrazilo“. Jasné. Ja viem, že jeho pupok vyzeral inak, on to vie tiež, ale hrá(me) sa, že za to môže sušička, nie pár kíl naviac.

No... A minule som tak so svokrou obzerala jej skriňu (nosieva parádne kúsky, neverili by ste) a vytiahla z nej fantastický značkový pulóver. Ochkala, že ho má už 15 rokov a nevie sa s ním rozlúčiť. Len je akýsi... tvrdý či čo, asi tými rokmi tá vlna už nie je to, čo bývala. Čo napadne hyperaktívnej, sušičkou posadnutej neveste? Sem s ním! Prinesiem ho naspäť mäkkučký, voňavý a svokra bude blahom lietať.

Premotivovaný EDO
Prečítajte si tiež:

Premotivovaný EDO

Najskôr som ho vložila do práčky, superhypermodernej, s programom „WOOL“ a voňavým tekutým pracím prípravkom, až som sa vznášala. Ako moje deti, keď boli malé, pozorovala som pulóver, ktorý sa spokojne vrtel v práčke, každé vlákno osviežené voňavou penou. Predstava, ako nesiem svokre naspäť „úplneakonový“ pulóver ma hnala vpred ako divú. Až tak, že do sušičky som k nemu prihodila synove modré tenisky. Lebo ich opral v rukách. Lebo boli mokré a on ich zajtra chceeeee... Fakt dobrý nápad.

Sušilo sa dlho, predlho. Čas na sušičke sa nejako extrémne nemenil. Po troch hodinách mi to nedalo, tak som ju otvorila. A vybrala som z nej stále dosť mokré tenisky a TEN pulóver. Málinko šedivší (modré tenisky!!!) a... Moje nervy. Svokrin obľúbený kúsok šatníka, 15 rokov starý značkový pulóver má odrazu veľkosť, ktorá je skôr malosťou. Aj môjmu chudulinkému 8-ročnému synovi by bol malý. A teraz čo?

Tri dni sme k svokre nešli. Po troch dňoch som jej priniesla všetko možné, vrátane 10 domácich vajec a koláča, ale o pulóvri som ani nemukla. Dve noci som nespala! Naťahovala som ho do všetkých strán, ale nepovolil. Prosila som môjho pribratého muža, aby ho na seba obliekol a tak ho zväčšil, ale bez šance. A tak sme, na ďalší raz, vyšli s pravdou von.

Chceš-nechceš, musíš. Hlavou mi vírili myšlienky, jedna za druhou. Mám veľmi bujnú fantáziu, takže som si okamžite premietla všetky typy pomsty, akú na mňa tá ženská vymyslí. A potom... Svokra sa zasmiala, so slovami: „Ale čo, nevedela som sa ho vzdať, mala som ho tridsať rokov, tak už bolo načase sa ho zbaviť! Nerob si z toho vôbec hlavu!“ – Tridsať??? Tak to mi fakt vyšlo...

Teraz sa na tom obidve zabávame. Pár plyšových hračiek a pekných vankúšov som svokre po akcii „sušička“ vzala domov na revitalizáciu, a vrátila som ich v pôvodných veľkostiach, krajšie a voňavé. Ten úžasný biely vynález je naďalej moja skvelá priateľka. Svokra sa ňou po tom incidente stáva tiež. A môj muž? Je nadšený. Konečne má dôkaz, že za vecami, do ktorých sa nezmestí, nie je jeho hmotnosť, ale sušička!