Chuťovky plnené syrovým krémom
foto: istockphoto.com
Možno niečo pre návštevu?
Suroviny
(pre 6 osôb)
- 3 mladé baklažány (nie príliš veľké)
- 200 ml plnotučného gréckeho jogurtu
- 4 PL krémového čerstvého kozieho syra
- 2 PL syra gorgonzola
- 1 PL hrozienok (namočených minimálne na 1 hodinu do vody)
- 2 PL mandlí nasucho opražených
- bazalka
- olivový olej
- morská soľ
Postup
1. Baklažány umyte, osušte a pokrájate pozdĺžne na tenké plátky.
2. Plátky baklažánov jemne nasoľte, nechajte cca 20 minút „vypotiť“.
3. Plátky osušte, jemne ich potrite olivovým olejom a opečte z obidvoch strán na grilovacej panvici.
4. Zmiešajte krémový kozí syr, gorgonzolu, hrozienka, nasucho opražené mandle a grécky jogurt (ten pridávajte po častiach, aby bola zmes dostatočne hustá, možno ho nebudete potrebovať celé uvedené množstvo).
5. Syrovým krémom potrite vychladnuté plátky opečených baklažánov, zatočte a pomocou špáradla upevnite.
6. Podávajte ozdobené bazalkovými lístkami.