KANDIZOVANÁ LAHÔDKA ZO ZÁZVORU

Zuzana Paprskárová | 7. november 2019
zázvor v mede, prevencia, liečba, pomoc, mňam, jedlo, chuťovka, ochutenie, zima, imunita

Fantázii sa medze nekladú a v kuchyni to platí obzvlášť. Ak túžite po zdravej pochúťke, po ktorej môžete siahnuť vždy, keď budete mať chuť na sladké, vyskúšajte si doma vyrobiť kandizovaný zázvor.

Suroviny

Potrebujete čerstvý mladý zázvor, cukor a vodu.

Postup

Zázvor očistite a nakrájajte na drobné kocky alebo jemné plátky. Pripravené množstvo si odvážte a zároveň si prichystajte rovnaké množstvo cukru. Zázvor vložte do vody a varte približne 20 minút, následne vodu zlejte do pohárika a odložte. Opäť zalejte vodou a povarte 10 – 20 minút. Vodu zlejte. Neskôr si z nej pripravíte chutný zázvorový sirup. V poslednej fáze prípravy pridajte k zázvoru menšie množstvo vody a pripravený cukor. V sirupe zázvor povarte, pokiaľ sa voda neodparí a kúsky nestmavnú. Uvarený zázvor je potrebné dôkladne scediť a odkvapkať na sitku. Po miernom vysušení sa jednotlivé kúsky obalia v cukre a nechajú sa vysušiť v rúre alebo voľne položené na tanieriku.