Domáca musli tyčinka

Redakcia | 17. február 2017
Domáca musli tyčinka

Vždy po ruke, keď príde chuť..

Suroviny

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek (nakombinujte si ich spolu so špaldovými, ražnými, či ryžovými vločkami)
  • 1 hrnček mix rôznych orechov a semienok
  • 1 hrnček sušeného ovocia
  • 1 zrelý banán
  • 1/4 lyžičky soli
  • lyžičku škorice
  • med
  • kokosový tuk

Postup

  1. Sušené ovocie nasekajte na menšie kúsky.
  2. Vločky jemne opražte na suchej panvici.
  3. Banán roztlačte vidličkou.
  4. V miske zmiešajte - opražené vločky, orechy, semienka, sušené ovocie, banán, soľ, škoricu, med a olej. Aby to viac držalo pokope, zamiešajte aj ľanové semienka.
  5. Plech vyložte papierom na pečenie a zmes na neho rozprestrite. Rukami čo najviac utlačte, aby sa k sebe suroviny pekne prilepili, a pečte pri 180 stupňoch asi pol hodiny, až začne zmes zlatnúť.
  6. Vychladnuté krájajte na tyčinky.

Uchovávajte v uzavretej dóze, aby nenavlhli.