Špargľa v lístkovom ceste

Redakcia | 19. máj 2017
Špargľa v lístkovom ceste

V jednoduchosti je krása.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • cca 250 g špargle
  • 14 tenkých plátkov tirolskej slaniny alebo prosciutto crudo
  • 6 PL strúhaného syra Pecorino
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 2 vajcia 

Postup

  1. Špargľu umyte pod tečúcou vodou a odstráňte z nej drevnaté konce (viď. postup v prvom recepte).
  2. Špargľu uvarte v pare, tak aby bola „al dente“ a nechajte ju vychladnúť.
  3. Lístkové cesto rozvaľkajte na jemne pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm.
  4. Z cesta povykrajujte obdĺžnikové „manžety“ 8 cm široké a 20 cm dlhé.
  5. Časť cesta si nechajte na ozdobné dekoračné lístky.
  6. Na pracovný stôl si rozložte jednotlivé plátky slaniny alebo prosciuta, jemne ich posypte nastrúhaným pecorinom, pritlačte, aby pri rolovaní syr držal na plátku slaniny.
  7. Do každého plátku zrolujte 3 ks uvarenej špargle a následne ich rolujte do plátku lístkového cesta.
  8. Zo zvyšku cesta vykrojte malé lístky (cca 4 ks) a nalepte ich na hornú časť rolky.
  9. Povrch každej rolky potrite malým množstvom rozšľahaného vajca.
  10. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 25 minút.