Špargľa v lístkovom ceste
foto: istockphoto.com
V jednoduchosti je krása.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- cca 250 g špargle
- 14 tenkých plátkov tirolskej slaniny alebo prosciutto crudo
- 6 PL strúhaného syra Pecorino
- 1 balenie lístkového cesta
- 2 vajcia
Postup
- Špargľu umyte pod tečúcou vodou a odstráňte z nej drevnaté konce (viď. postup v prvom recepte).
- Špargľu uvarte v pare, tak aby bola „al dente“ a nechajte ju vychladnúť.
- Lístkové cesto rozvaľkajte na jemne pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm.
- Z cesta povykrajujte obdĺžnikové „manžety“ 8 cm široké a 20 cm dlhé.
- Časť cesta si nechajte na ozdobné dekoračné lístky.
- Na pracovný stôl si rozložte jednotlivé plátky slaniny alebo prosciuta, jemne ich posypte nastrúhaným pecorinom, pritlačte, aby pri rolovaní syr držal na plátku slaniny.
- Do každého plátku zrolujte 3 ks uvarenej špargle a následne ich rolujte do plátku lístkového cesta.
- Zo zvyšku cesta vykrojte malé lístky (cca 4 ks) a nalepte ich na hornú časť rolky.
- Povrch každej rolky potrite malým množstvom rozšľahaného vajca.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 25 minút.