Baklažánový dip

Nela Mirič | 4. júl 2017
Baklažánový dip

Ak máte radi túto fialovú dobrotu, určite oceníte inšpiráciu, ako ju pripraviť vždy inak.

Suroviny

(pre 6 osôb)

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 60 ml tahini 60 ml citrónovej šťavy
  • 2 – 3 strúčiky rozotretého cesnaku
  • ½ ČL mletej rasce
  • ½ ČL morskej soli
  • 2 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate
  • 1 PL olivového oleja

Postup

1. Baklažány rozrežte po dĺžke na polovice, jemne ich nasoľte a kožu mierne popichajte vidličkou.

2. Položte baklažány na plech vyložený papierom na pečenie, dužinou smerom nadol.

3. Pečte pri 220 °C cca 40 – 45 minút, tak aby koža baklažánu bola spečená – vtedy dosiahneme jemne „údenú“ chuť dipu.

4. Dužinu upečených baklažánov vydlabte a zmixujte pomocou ponorného mixéra s ostatnými surovinami.

5. Podávajte s pečivom alebo tortilkami či hranolčekmi surovej zeleniny (mrkva, zeler, uhorka).