Baklažánový dip
foto: istockphoto.com
Ak máte radi túto fialovú dobrotu, určite oceníte inšpiráciu, ako ju pripraviť vždy inak.
Suroviny
(pre 6 osôb)
- 2 stredne veľké baklažány
- 60 ml tahini 60 ml citrónovej šťavy
- 2 – 3 strúčiky rozotretého cesnaku
- ½ ČL mletej rasce
- ½ ČL morskej soli
- 2 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate
- 1 PL olivového oleja
Postup
1. Baklažány rozrežte po dĺžke na polovice, jemne ich nasoľte a kožu mierne popichajte vidličkou.
2. Položte baklažány na plech vyložený papierom na pečenie, dužinou smerom nadol.
3. Pečte pri 220 °C cca 40 – 45 minút, tak aby koža baklažánu bola spečená – vtedy dosiahneme jemne „údenú“ chuť dipu.
4. Dužinu upečených baklažánov vydlabte a zmixujte pomocou ponorného mixéra s ostatnými surovinami.
5. Podávajte s pečivom alebo tortilkami či hranolčekmi surovej zeleniny (mrkva, zeler, uhorka).