Bruscheta s pažítkovou nátierkou a špargľou
foto: istockphoto.com
Vhodná na desiatu, či olovrant alebo do piknikového koša :)
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 150 g špargle
- 1 cesnak
- 8 plátkov chleba
- olivový olej
- 200 g krémového syra typu Lučina
- malá viazanička pažítky
- soľ
- niekoľko lístkov rukoly na ozdobu
Postup
- Špargľu umyte a uvarte v mierne osolenej vode.
- Uvarenú špargľu sceďte, dajte do misy a jemne pokvapkajte olivovým olejom, nechajte vychladnúť.
- Plátky chleba pokvapkajte olivovým olejom a upečte v rúre pod grilom do zlatista.
- Každý upečený plátok chleba potrite malým množstvom cesnaku.
- Krémový syr vymiešajte v mixéri s nadrobno pokrájanou pažítkou.
- Nátierkou natrite bruschety, obložte špargľou, lístkami rukoly a podávajte.