Bruscheta s pažítkovou nátierkou a špargľou

Redakcia | 19. máj 2017
Bruscheta s pažítkovou nátierkou a špargľou

Vhodná na desiatu, či olovrant alebo do piknikového koša :)

Suroviny

(pre 4 osoby)
  • 150 g špargle
  • 1 cesnak
  • 8 plátkov chleba
  • olivový olej
  • 200 g krémového syra typu Lučina
  • malá viazanička pažítky
  • soľ
  • niekoľko lístkov rukoly na ozdobu

 

 

 

Postup

  1. Špargľu umyte a uvarte v mierne osolenej vode.
  2. Uvarenú špargľu sceďte, dajte do misy a jemne pokvapkajte olivovým olejom, nechajte vychladnúť.
  3. Plátky chleba pokvapkajte olivovým olejom a upečte v rúre pod grilom do zlatista.
  4. Každý upečený plátok chleba potrite malým množstvom cesnaku.
  5. Krémový syr vymiešajte v mixéri s nadrobno pokrájanou pažítkou.
  6. Nátierkou natrite bruschety, obložte špargľou, lístkami rukoly a podávajte.