Dokážem športom odstrániť celulitídu?

redakcia FIT štýl | 18. január 2017
Dokážem športom odstrániť celulitídu?

Možno budete trochu sklamaní, úplne odstrániť celulitídu iba športom asi nepôjde, keďže jej vznik ovplyvňujú aj iné faktory. Nie je to však úplne stratené.

Celulitída môže kľudne postihnúť aj tú najvyšportovanejšiu štíhlu ženu, čiže šport nie je prevenciou jej vzniku. Jej vznik najviac ovplyvňujú genetické faktory a životospráva.

Pomôže proti celulitíde šport?

Na druhej strane, šport pomáha vylepšiť stav pokožky a zjemniť vzniknuté priehlbinkypravidelným posilňovaním dosiahnete na kritických partiách hladšiu a krajšiu pokožku.

Hlavne sa nevzdávajte: 5 krokov proti celulitíde

Samozrejme, treba pridať aj správnu životosprávu – viac vlákniny, zeleniny, dostatočný pitný režim menej cestovín, bieleho pečiva, sladkostí a kofeínu.

Prečítajte si: 2 rýchlovky pre ploché bruško a lepšie trávenie

Paradoxne – celulitída vzniká aj pri chudnutí

Na mieste, kde ubudol tuk (či svalová hmota, čo sa deje hlavne pri rýchlych diétach) sa pri menšej pružnosti pokožky, čo je spôsobené hlavne genetecky a postupom veku, začnú tvoriť hrboľčeky.

Všimnite si, že je to hlavne na miestach, ktorých svaly sa pri bežnom pohybe toľko nezapájajú – ako vnútorná strana stehien, boky, spodná strana ruky (triceps), brucho…

Tip pre vás - čítajte: Štíhle a silné...

Cieleným tréningom na tieto svalové partie dosiahnete vyplnenie týchto miest svalovou hmotou a narovnanie pokožky.

Čítajte tiež:  Celulitída na bruchu? Viete, čo pomôže?