Vytiahnite si kyseliny z tela zásaditými ponožkami

Katarína Olejárová | 17. január 2017
Vytiahnite si kyseliny z tela zásaditými ponožkami

Soľné ponožky sú vhodné pre toho, kto sa nerád kúpe alebo trpí chronickým nedostatkom času.

Cítite sa slabí, večne unavení, bez energie, máte problémy s nadváhou, podajú vám vlasy alebo vás svrbí pokožka?

Pomôcť si môžete aj zásaditými (soľnými ponožkami). Tak ako žiadni dvaja ľudia na celom svete nemajú tie isté skúsenosti a zážitky, nemajú v tele ani rovnaké odpadové látky. Popri stravovaní pomáhajú rôzne metódy, ktoré telu v procese očisťovania pomáhajú. Táto metóda môže pomôcť práve vám.

Ako postupovať pri príprave soľných ponožiek?

  • Pripravte si soľný roztok z niekoľkých úlomkov kryštalickej soli z Himalájí, ktoré necháte cez noc rozpustiť vo vode. Ak ráno nájdete v miske kúsky soli, znamená to, že roztok je nasýtený (vznikne nám soľanka).
  • Zvyšky vyberte a pokojne ich použite nabudúce.
  • Večer namočte v tomto roztoku jedny bavlnené ponožky, vyžmýkajte ich a oblečte si ich. Na ne si dajte ešte jedny teplé ponožky, aby ste neprechladli a choďte spať.
  • Guma na ponožkách by nemala byť veľmi pevná, nech netlačí a nezanecháva stopy.

Cez vlhké ponožky preniká himalájska soľ do krvného obehu a rozvádza sa do celého tela. Zásobárne kyselín takto môžu byť postupne odbúravané, lebo zásadité minerálne látky obsiahnuté v soli ich naviažu na seba a potom ich cez póry vylúčia z tela.

Čítajte tiež: 4 hlavné dôvody, prečo by ste si mali dopriať kúpeľ

Môže vás pri tom svrbieť všade tam, kde má telo zásobárne kyselín, teda nielen na nohách. Kyseliny sú vďaka minerálom v himalájskej soli doslova vytiahnuté von z tela a keďže pôsobia po celú noc, efekt je dlhodobý.

Aj napriek tomu sa v noci dá pokojne spať. Pokiaľ je však organizmus dosť prekyslený, môže dôjsť i k poruchám spánku. Preto je vhodné si to naplánovať na koniec týždňa alebo na dovolenku.

Trvá totiž celé týždne, kým sa odstráni len „špička ľadovca“. Závisí to, samozrejme, aj na miere prekyslenia organizmu a na frekvencii, s akou budete aplikovať zásadité ponožky.

Ak vás nikde nesvrbí, môže to znamenať, že buď nie ste takí citliví, alebo že sa vaša lymfa musí najskôr naučiť, ako sa má zbaviť kyselín prostredníctvom pokožky. Podľa okolností to však môže trvať aj niekoľko týždňov.

Mohlo by vás zaujímať:
5 zásad správneho postenia sa
Pravidlá pôstu pre začiatočníkov