Falafel s jogurtovým dipom
foto: istockphoto.com
FIT štýlová chuťovka.
Suroviny
Falafel
- 400 g cíceru v konzerve
- 1 vajce petržlenová vňať
- 3 malé, nadrobno nakrájané šalotky
- 2 PL celozrnnej hladkej múky
- soľ mleté čierne korenie
Na jogurtový dip:
- 200 ml gréckeho jogurtu
- niekoľko kvapiek chilli omáčky
- soľ
Postup
1. Konzervovaný cícer sceďte, prepláchnite a v mixéri rozmixujte na hladkú kašu.
2. Pridajte vajíčko, roztlačený cesnak, nadrobno nakrájanú šalotku a múku. Dobre premiešajte. Ak by bolo treba, pridajte viac múky, aby sa z cesta dali formovať guľky.
3. Guľky trochu väčšie ako vlaššký orech vysmažte v rastlinnom oleji,
4. Prebytočný olej odsajte.
Podávajte s jogurtovým dipom, ktorý pripravíte zmiešaním gréckeho jogurtu s chili omáčkou a dochutíte soľou. Ozdobte čerstvými bylinkami.