Falafel s jogurtovým dipom

redakcia FIT štýl | 7. október 2016
Falafel s jogurtovým dipom

FIT štýlová chuťovka.

Suroviny

Falafel
  • 400 g cíceru v konzerve
  • 1 vajce petržlenová vňať
  • 3 malé, nadrobno nakrájané šalotky
  • 2 PL celozrnnej hladkej múky
  • soľ mleté čierne korenie

Na jogurtový dip:

  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • niekoľko kvapiek chilli omáčky
  • soľ

Postup

1. Konzervovaný cícer sceďte, prepláchnite a v mixéri rozmixujte na hladkú kašu.

2. Pridajte vajíčko, roztlačený cesnak, nadrobno nakrájanú šalotku a múku. Dobre premiešajte. Ak by bolo treba, pridajte viac múky, aby sa z cesta dali formovať guľky.

3. Guľky trochu väčšie ako vlaššký orech vysmažte v rastlinnom oleji,

4. Prebytočný olej odsajte.

Podávajte s jogurtovým dipom, ktorý pripravíte zmiešaním gréckeho jogurtu s chili omáčkou a dochutíte soľou. Ozdobte čerstvými bylinkami.