Tatarák z červenej repy
foto: istockphoto.com
A ďalšia skvelá chuťovka v zdravom štýle.
Suroviny
(pre 6 osôb)
- 400 g červenej repy
- čerstvo namleté čierne korenie
- 30 g nastrúhaného chrenu
- 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
- 40 ml balzamikového octu
- kôra z 1citróna
- sójova majonéza
- 3 PL olivového oleja
- pečivo
- cesnak na potretie pečiva
Postup
1. Cviklu ošúpte, pokrájajte, v mise pokvapkajte olivovým olejom, pridajte soľ, korenie. Zabaľte do alobalu a pečte na plechu v rúre pri teplote 200 °C cca 1,5 hodiny.
2. Vychladnutú cviklu najemno nastrúhajte, premiešajte s kôrou z pomaranča, chrenom a nadrobno nakrájanou cibuľou. Dochuťte balzamikovým octom a primiešajte sójovú majonézu.
2. Podávajte s opečeným pečivom potretým cesnakom.