Tatarák z červenej repy

redakcia FIT štýl | 7. október 2016
Tatarák z červenej repy

A ďalšia skvelá chuťovka v zdravom štýle.

Suroviny

(pre 6 osôb)

  • 400 g červenej repy
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 30 g nastrúhaného chrenu
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 40 ml balzamikového octu
  • kôra z 1citróna
  • sójova majonéza
  • 3 PL olivového oleja
  • pečivo
  • cesnak na potretie pečiva

Postup

1. Cviklu ošúpte, pokrájajte, v mise pokvapkajte olivovým olejom, pridajte soľ, korenie. Zabaľte do alobalu a pečte na plechu v rúre pri teplote 200 °C cca 1,5 hodiny.

2. Vychladnutú cviklu najemno nastrúhajte, premiešajte s kôrou z pomaranča, chrenom a nadrobno nakrájanou cibuľou. Dochuťte balzamikovým octom a primiešajte sójovú majonézu.

2. Podávajte s opečeným pečivom potretým cesnakom.