Hovädzia roláda s figami a špargľou
Čo dávate na silvestrovský stôl?
Suroviny
- 300 g hovädzej rolády (2× cca 4 mm hrubé plátky mäsa)
- mleté čierne korenie
- morskú/himalájsku soľ
- 50 g kvalitnej schwarzwaldskej šunky
- 5 – 6 ks sušených fíg (príp. sliviek)
- 2 lyžice olivového oleja
- 6 – 8 sušených borievok
- 300 g zelenej špargle
- štipku muškátového orieška
Postup
1. Rozvinuté pláty hovädzieho mäsa podľa chuti okoreníme a zľahka osolíme.
2. Na každý plátok mäsa položíme 2 – 3 plátky schwarzwaldskej šunky a 2 – 3 sušené figy. Kraje preložíme a zrolujeme. Na konci zopneme špáradlom.
3. Na panvici rozohrejme olivový olej a roládu sprudka opečieme z každej strany cca 2,5 minúty.
4. Potom pridáme borievky, čierne korenie, soľ, rozmarín. Podlejeme cca 1 – 2 lyžicami vody, aby nám pri pečení nevyschlo.
5. Takto pripravené mäso vložíme zakryté alobalom do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 160 °C zhruba 10 minút.
6. Medzitým pripravíme špargľu. Očistenú zelenú špargľu (zelenú špargľu netreba lúpať, iba odrezať konce) vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme štipku muškátového orieška a varíme cca 7 – 9 minút podľa hrúbky špargle.