Hovädzia roláda s figami a špargľou

Monika Tarkošová | 29. december 2017
Hovädzia roláda s figami a špargľou

Čo dávate na silvestrovský stôl?

Suroviny

  • 300 g hovädzej rolády (2× cca 4 mm hrubé plátky mäsa)
  • mleté čierne korenie
  • morskú/himalájsku soľ
  • 50 g kvalitnej schwarzwaldskej šunky
  • 5 – 6 ks sušených fíg (príp. sliviek)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 6 – 8 sušených borievok
  • 300 g zelenej špargle
  • štipku muškátového orieška

Postup

1. Rozvinuté pláty hovädzieho mäsa podľa chuti okoreníme a zľahka osolíme.

2. Na každý plátok mäsa položíme 2 – 3 plátky schwarzwaldskej šunky a 2 – 3 sušené figy. Kraje preložíme a zrolujeme. Na konci zopneme špáradlom.

3. Na panvici rozohrejme olivový olej a roládu sprudka opečieme z každej strany cca 2,5 minúty.

4. Potom pridáme borievky, čierne korenie, soľ, rozmarín. Podlejeme cca 1 – 2 lyžicami vody, aby nám pri pečení nevyschlo.

5. Takto pripravené mäso vložíme zakryté alobalom do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 160 °C zhruba 10 minút.

6. Medzitým pripravíme špargľu. Očistenú zelenú špargľu (zelenú špargľu netreba lúpať, iba odrezať konce) vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme štipku muškátového orieška a varíme cca 7 – 9 minút podľa hrúbky špargle.