Horúci JABLKOVÝ NÁPOJ

Redakcia | 8. november 2019
horúce jabĺčko, nápoj, zima, jablko, mňam, muškátový oriešok

Jablká sú tiež bohatým zdrojom polyfenolov. Majú vysoký obsah vlákniny a vody, vďaka ktorým zaručia pocit sýtosti. V jednej štúdii sa ľudia, ktorí jedli plátky jabĺk pred jedlom cítili sýtejší ako tí, ktorí konzumovali jablkovú šťavu alebo iné výrobky z jabĺk. V tej istej štúdii tí, ktorí jedli plátky jabĺk, skonzumovali nakoniec o 200 kalórií menej ako tí, ktorí tak neurobili.

Suroviny

  • 3 dcl vody,
  • 3 ružičky badiánu,
  • 1 dcl jablkového džúsu v bio kvalite,
  • 1 citrón a mandarínka v bio kvalite,
  • 1 plátok jablka,
  • 1 PL medu.

Postup

Vodu so škoricou a 3 kúskami badyánu necháme zovrieť. Potom prilejeme džús a zohrejeme do bodu varu. Pridáme med a šťavu z citróna. Ozdobíme kolieskom očisteného citróna a mandarínky a podávame. Dobrú chuť!