Horúci JABLKOVÝ NÁPOJ
foto: istockphoto.com
Jablká sú tiež bohatým zdrojom polyfenolov. Majú vysoký obsah vlákniny a vody, vďaka ktorým zaručia pocit sýtosti. V jednej štúdii sa ľudia, ktorí jedli plátky jabĺk pred jedlom cítili sýtejší ako tí, ktorí konzumovali jablkovú šťavu alebo iné výrobky z jabĺk. V tej istej štúdii tí, ktorí jedli plátky jabĺk, skonzumovali nakoniec o 200 kalórií menej ako tí, ktorí tak neurobili.
Suroviny
- 3 dcl vody,
- 3 ružičky badiánu,
- 1 dcl jablkového džúsu v bio kvalite,
- 1 citrón a mandarínka v bio kvalite,
- 1 plátok jablka,
- 1 PL medu.
Postup
Vodu so škoricou a 3 kúskami badyánu necháme zovrieť. Potom prilejeme džús a zohrejeme do bodu varu. Pridáme med a šťavu z citróna. Ozdobíme kolieskom očisteného citróna a mandarínky a podávame. Dobrú chuť!