Bruskety s grilovanou paprikou a kaparami

Nela Mirič | 10. október 2016
Bruskety s grilovanou paprikou a kaparami

Jednoduchý party snack...

Suroviny

  • 3 červené papriky
  • 3PL väčších kapár naložených slanom náleve
  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • soľ, čierne korenie
  • bageta alebo iný tmavý chlieb

Postup

1. Papriky umyte, osušte, poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pod grilom pri teplote 200 °C. Papriky musia byť opečené „dočierna“. Upečené papriky vložte do mikroténového vrecka, ktoré uzatvorte a nechajte cca 5 minút odpočinúť. Potom z paprík odstráňte šupku, nakrájajte ich na pásiky. Roztlačený cesnak rozmiešajte s 3 PL olivového oleja, soľou, čiernym korením a pridajte kúsky grilovanej papriky. Premiešajte a nechajte všetko spolu postáť pri izbovej teplote.

2. Chlieb alebo bagetu nakrájajte na plátky, poukladajte na plech, chlieb pokvapkajte malým množstvom oleja a pečte dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.

3. Upečené teplé chlebíky obložte marinovanou grilovanou paprikou, na každý chlebík pridajte 2 - 3 kapary a ozdobte natrhanými kúskami rozmarínu.