Bruskety s grilovanou paprikou a kaparami
Jednoduchý party snack...
Suroviny
- 3 červené papriky
- 3PL väčších kapár naložených slanom náleve
- olivový olej
- 1 strúčik cesnaku
- 2 vetvičky rozmarínu
- soľ, čierne korenie
- bageta alebo iný tmavý chlieb
Postup
1. Papriky umyte, osušte, poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pod grilom pri teplote 200 °C. Papriky musia byť opečené „dočierna“. Upečené papriky vložte do mikroténového vrecka, ktoré uzatvorte a nechajte cca 5 minút odpočinúť. Potom z paprík odstráňte šupku, nakrájajte ich na pásiky. Roztlačený cesnak rozmiešajte s 3 PL olivového oleja, soľou, čiernym korením a pridajte kúsky grilovanej papriky. Premiešajte a nechajte všetko spolu postáť pri izbovej teplote.
2. Chlieb alebo bagetu nakrájajte na plátky, poukladajte na plech, chlieb pokvapkajte malým množstvom oleja a pečte dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.
3. Upečené teplé chlebíky obložte marinovanou grilovanou paprikou, na každý chlebík pridajte 2 - 3 kapary a ozdobte natrhanými kúskami rozmarínu.